L'Estat anuncia la construcció del tercer carril de l'AP-7 entre Mollet i Montmeló

L'actuació, amb un cost d'uns 30 milions, també inclou la millora de la connexió amb la C-17 a Parets i es vol licitar aquest 2022

Societat

L'Estat anuncia la construcció del tercer carril de l'AP-7 entre Mollet i Montmeló
L'Estat anuncia la construcció del tercer carril de l'AP-7 entre Mollet i Montmeló

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat avui a Sabadell un projecte de millora de l'AP-7/B-30 al Vallès, que inclou la construcció del tercer carril de l'autopista entre Mollet i Montmeló, entre altres actuacions.

El projecte, compartit i treballat amb la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, preveu diverses millores funcionals i de seguretat en enllaços i connexions de l'AP-7 i executar la connexió nord entre Terrassa i Sabadell.

El Ministeri preveu una inversió total de 78,2 milions d’euros, per dotar la via de millors connexions i millorar la fluïdesa del trànsit de la zona.

Al Baix Vallès, el projecte preveu la construcció del tercer carril de l'AP-7 en sentit Tarragona. L'actuació també preveu la millora de la connexió amb la C-17, una obra que hauria de resoldre la congestió en la connexió entre la C-17 i l’AP-7 en l’àmbit entre Parets i Mollet del Vallès. El pressupost estimat de l'actuació, que projectaria i executaria l'Estat, és d'uns 30 milions d'euros i la voluntat és licitar-ne el projecte constructiu aquest 2022.

Les actuacions al Vallès presentades avui per la ministra també inclouen la reordenació d'accessos i millora de la connexió AP7-B30 sentit Girona al tram Cerdanyola-Bellaterra; la connexió directa C-58 – AP7 direcció Tarragona; la millora del ramal d'enllaç AP7 – C58 – N150 sentit Tarragona; la millora de la funcionalitat de l'enllaç de Santiga, i la millora de l'enllaç AP7 – C60.

Satisfacció al territori

L'Associació Àmbit B-30 ha mostrat la seva satisfacció per l'anunci de les actuacions, que l'entitat ja havia detectat com a actuacions necessàries a la “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30”. Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30, ha recordat que l’AP-7 al seu pas pel Vallès ha patit un augment de trànsit del 40% des de l’1 de setembre del 2021, i, per tant, “cal plantejar solucions per evitar tornar a patir situacions de retencions quilomètriques com les que hem viscut les darreres setmanes”. Monràs també ha posat èmfasi en el fet que “l’acord neix d’una col·laboració conjunta entre els Governs de la Generalitat i d’Espanya, fet molt positiu”.

 

Edicions locals