Crítiques al govern local i confiança en la presentació de Seguer com a candidat: 'Tornarem a l'alcaldia'

Roger Torrent va participar en l'acte, refermant la importància que la comunitat participi de les decisions polítiques

Política

Confiança i crítiques al govern en la presentació de Seguer com a candidat: 'Tornarem a l'alcaldia'
Confiança i crítiques al govern en la presentació de Seguer com a candidat: 'Tornarem a l'alcaldia'

Sergio Carrillo

Jordi Seguer es presentava divendres oficialment com a candidat d'Ara Parets ERC per a les pròximes eleccions municipals, que tindran lloc el maig del 2023. Ho feia amb la tradicional confiança que els polítics desprenen en aquests actes, i amb la no menys habitual crítica cap a l'adversari.

Amb el lema 'Més forts per tornar-hi', Seguer recalcava que tenen "la voluntat de tornar com més aviat millor a liderar l'Alcaldia de Parets del Vallès". En aquest sentit, assegurava que "un canvi de model només serà possible si Esquerra Republicana aconsegueix una victòria destacada".

Evidentment que no van faltar les paraules cap a les seves exsòcies de govern –Sumem Esquerres a Parets–: "Aquelles regidores que tant criticaven el cortijo socialista i que es van enfrontar amb ells als jutjats, van trair la voluntat de canvi a l'Ajuntament", deia el republicà en referència a la moció de censura.

Per al govern actual tampoc en va tenir floretes. D'entrada, mencionava un argument ben repetit en el darrer any, afirmant que el que ha fet el govern del PSC i Sumem ha estat "viure dels rèdits i de les herències de la nostra gestió i vendre molt fum i molta fotografia". Els va criticar, entre d'altres, que la piscina descoberta no sigui encara una realitat: "El govern actual, per la seva mala gestió, l'ha anat endarrerint, i aquest estiu, quan ja teníem previst que hi hagués la piscina descoberta, no han col·locat ni la primera pedra". No en va ser ni de bon tros l'única crítica que va llençar contra el govern.

Seguer assegurava en l'acte que "les portes d'ERC estan obertes per a tothom, vinguin d'on vinguin".

La coportaveu del partit, Kènia Domènech també va maleir la moció de censura, però principalment va lloar la tasca feta pel partit des del 2014, quan encara no tenien representació al consistori i van aplegar-se "un seguit de gent inquieta pel que passava al nostre municipi buscant alguna manera de vehicular un canvi al model caduc de gestió municipal que teníem".

La progressió ha estat inqüestionable, aconseguint tres regidors el 2015 i assolint-ne cinc el 2019, i Domènech refermava que el "revulsiu" del projecte, "algú capaç de convèncer tothom i d'assumir els valors de la transformació i de comprometre's amb el nostre poble", ha estat el mateix Seguer, a qui definia com a "entregat com ningú al seu poble, exigent per ser-hi sempre a tot arreu al servei de la ciutadania, valent i garant d'aturador de qualsevol mala praxi". És per això que la regidora deia: "Tenim el millor candidat per fer-ho possible".

La participació ciutadana, clau en política segons Roger Torrent

El convidat estrella de la presentació va ser el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, qui no va fer gaires referències paretanes –més enllà de la inversió que farà Freudenberg a la seu local i anunciada després d'un viatge d'ell mateix amb el president Pere Aragonés a la central alemanya d'Stuttgart–.

Torrent va arrencar amb un discurs que perfectament podria encabir-se en una conferència sobre la comunitat i com fer-la partícip de l'activitat política dels municipis, alhora que rememorava la seva estada com a alcalde de Sarrià de Ter: "Vam ser capaços de construir consensos més grans. Anàvem prenent decisions que milloraven el nostre entorn i el nostre poble, i ho fèiem de manera comunitària. Quan preníem una decisió, si volíem que fos respectada i calés a la vida dels nostres veïns i veïnes, sabíem que l'havíem de prendre conjuntament amb aquests veïns i aquestes veïnes".

Sense mancar l'estirada d'orelles a l'Estat, en aquest cas per la "manca d'inversió en infraestructures a Catalunya", i sense oblidar de dir que "necessitem un estat per poder prendre tota mena de decisions", Roger Torrent va cloure l'acte amb un compromís amb Jordi Seguer: "Em comprometo a venir-hi quan sigui alcalde de nou, i a venir-hi tantes vegades com faci falta si això pot ajudar que el projecte republicà sigui ben apuntalat a Parets del Vallès, perquè els paretans i paretanes s'ho mereixen".

Edicions locals