L'ADF que vigila Gallecs i part de la Serralada de Marina augura una campanya contra incendis 'complicada'

La sequera que pateix el territori posa en alerta les administracions i cossos implicats en l'extinció d'incendis

Societat

L'ADF que vigila Gallecs i la Serralada de Marina augura una campanya contra incendis 'complicada'
L'ADF que vigila Gallecs i la Serralada de Marina augura una campanya contra incendis 'complicada'

Aquest dimecres 15 de juny es posa en marxa la campanya de la Generalitat per potenciar la vigilància davant els focs, acció que acabarà al setembre i que es veu reforçada pel Pla d'informació i vigilància (PVI) contra els incendis forestals impulsat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i altres cossos de seguretat.

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) La Serralada, Mossos d'Esquadra, el cos d'Agents Rurals de la Generalitat, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina, el Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs i el Consorci del Besòs, entre altres administracions del territori han presentat aquest dilluns la campanya de prevenció d'incendis forestals d'aquest estiu, en un acte celebrat a la seu de l’ADF La Serralada 301, a Montcada i Reixac.

El PVI es fonamenta en tres línies d'actuació: el desenvolupament agrari, la coordinació institucional i la sensibilització de la ciutadania. La novetat d’aquesta campanya és la incorporació del Parc fluvial del Besòs en l’àmbit territorial.

El responsable de l'ADF i regidor de Medi Natural de Montcada, Oriol Serratusell, ha donat compte dels dispositius disponibles durant la campanya: 4 vehicles pick-up (3 de l’ADF i 1 de Protecció Civil), 4 tot terrenys (3 de l’ADF i 1 de Protecció Civil), 4 motocicletes per a vigilància dels espais fluvials i la torre de vigilància forestal ubicada a la seu de l’ADF; efectius que se sumen a la resta d’administracions implicades en la prevenció d’incendis. “Ens trobem en una situació complicada i les previsions ens preocupen; l’estiu passat va ser molt sec, aquest hivern s’ha intensificat la sequera i juny i juliol seran molt secs”, ha indicat l’edil. 

El Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs fa tres anys que forma part del dispositiu contra incendis. La seva gerent Gemma Safont ha parlat de la importància de sumar territori i agents implicats perquè “el foc no entén de límits i la unió d’actius ens fa reaccionar de forma més efectiva”.


 

Edicions locals