El programa de socialització dels llibres s'estén també a secundària

L'Ajuntament de Parets destinarà més de 200.000 per a la gratuïtat dels llibres escolars tant a primària com a l'ESO

Societat

Imatge de l'acte en què es va signar el conveni, dimecres passat
Imatge de l'acte en què es va signar el conveni, dimecres passat | Aj. Parets

L’Ajuntament de Parets posa en marxa el programa de socialització gratuïta i de reutilització dels llibres de secundària amb els centres educatius. Concretament el passat 15 de juny el consistori va signar un acord de col·laboració amb els centres educatius de secundària per iniciar el programa de reutilització dels llibres de text i projectes d’innovació educativa pel curs 2022-2023.

L’acord consisteix en una col·laboració econòmica per part del consistori de 3.000 euros per grup, de 1r a 4t d’ESO, destinada a la compra i reutilització de llibres de text, de llibres digitals i de material didàctic o complementari.

 

Amb aquest programa l’Ajuntament té la finalitat de fomentar la igualtat d’oportunitats dels alumnes contribuint a la reducció de la càrrega econòmica que representa per a les famílies l’adquisició de material per afrontar els cursos escolars. Al mateix temps, també pretén promoure els valors de l’estima pels llibres per part de l’alumnat, la corresponsabilitat, la solidaritat, la cultura del reciclatge i la implicació de les famílies i la comunitat educativa.

La iniciativa ja estava en funcionament al municipi en els cursos de primària i, amb aquest acord, s’estendrà també als curosos de secundària. El cost total del programa és de 213.000 euros que corresponen a: 180.000 euros a primària, 2.000 euros per grup/classe i una mitjana de 80 euros per alumne; i en 105.000 euros a secundària, 3.000 euros per grup/classe i una mitjana de 100 euros per alumne.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ressalta que volen "alleugerir l'economia de les famílies" i considera que es tracta d'una iniciativa "que crec han d'implementar també altres administracions més enllà de l'Ajuntament de Parets del Vallès". Quant a la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia destaca que "és un projecte molt inclusiu, perquè garantirem que tots els alumnes comencin el curs amb el mateix material, evitant diferències".

Edicions locals