La Cooperativa La Progressiva celebra el seu centenari

A l'acte commemoratiu assistirà la presidenta del Parlament de Catlaunya, Núria de Gispert

Societat

L’1 de juliol de 1912, es va fundar al carrer d’Antoni Feliu la Cooperativa La Progressiva, sota la presidència de Rosendo Basart. La creació d’aquesta cooperativa de consum va anar lligada a la fàbrica tèxtil La Linera i als seus treballadors. Ara 100 anys després, la Cooperativa celebra l'efemèride amb una jornada festiva el proper diumenge 15 de juliol.

L'acte del centenari estarà presidit per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya i per l’alcalde de Parets, Sergi Mingote.

Els actes al voltant de la commemoració es perllongaran durant tot el matí. A les 11.30h, a l’Ajuntament de Parets del Vallès, està prevista la recepció institucional a la presidenta del Parlament per part de l’alcalde i els regidors de la corporació.

Després de la signatura del llibre d’honor, la comitiva es desplaçarà fins a les dependències de La Progressiva on, a les 12h, està previst l’inici dels parlaments i la posterior descoberta de la placa commemorativa del centenari i de les plaques de les dues sales del centre, la primera dedicada a Rosendo Basart Filvà, president de l’entitat entre el 1912 i el 1915 i, la segona, en honor de Joan Serra Armadans, que ho va ser entre el 1951 i el 1959.

Després de visitar les dependències i l’exposició commemorativa del centenari de l’establiment, a les 13 hores, a la plaça de la Vila, com a cloenda de la celebració, tindrà lloc una mostra de balls tradicionals a càrrec de la Colla de Gitanes Parets.Edicions locals