Els Catarres i el tribut de Manel Fuentes a Bruce Springsteen, caps de cartell de la festa paretana

Les propostes locals, El Pot Petit o Joan Pera són altres dels punts més destacats del programa

Cultura

Els Catarres i el tribut de Manel Fuentes a Bruce Springsteen, caps de cartell de la festa paretana
Els Catarres i el tribut de Manel Fuentes a Bruce Springsteen, caps de cartell de la festa paretana

El juliol tornarà la festa major de Parets amb una programació "que pretenem que sigui normal, com abans de la pandèmia", com ha comentat aquest dimarts l'alcalde, Francesc Juzgado, en la roda de premsa de presentació de la gresca d'estiu. Compten amb concerts i espectacles tan rellevants com Els Catarres o Manel Fuentes & The Spring’s Team, el tribut que el polifacètic presentador fa a Bruce Springteen.

L'aposta per la cultura local serà també una de les essències d'aquesta programació. Entre d'altres, hi haurà l'obra de teatre documental Veus de Parets impulsada per la dramaturga paretana Queralt Riera i interpretada per veïns i veïnes del municipi, que es durà a terme el 20 de juliol a Can Rajoler; o la projecció Vídeo Art 3D a càrrec de l’artista paretà Iris Paris, a l’escenari gran del parc de La Linera. Una altra novetat és el festival Parc La Linera, que per primer cop estarà emmarcat en la festa major; serà la 5a edició d'aquest esdeveniment organitzat per l’associació Binary Emotions Knigts i que tindrà lloc el 21 de juliol a l'escenari gran de La Linera.

El Dia de la Música i el Dia de la Dansa de Parets seran altres propostes de quilòmetre 0. El 9 de juliol serà el Dia de La Música de Parets amb actuacions de Cocoband (rock clàssic), Lullaby (pop-Rock) i Juego de Damas (versions de pop-rock); i el dissabte 23 serà el torn de la dansa, amb Esperanza Cortés Band i Katerina López (flamenc), la companyia Kdansa (dansa contemporània) i Xènia (pop, Kpop i versions).

El 25è aniversari de Can Rajoler és un dels temes centrals de la festa i és per això que el cartell -obra de Daniel Latorre- s'havia d'inspirar en l'equipament i, a més, el pregó (22 de juliol) també hi estarà vinculat, ja que anirà a càrrec de Joan Pera, qui va participar de la inauguració, així com de la celebració del primer quart de segle del teatre paretà.

Els joves i els infants hi han dit la seva

El concert d'Els Catarres és resultat de la proposta més votada als pressupostos participatius joves. D'altra banda, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, destacava també les activitats que han sorgit de les visites que els alumnes de tercer de primària han fet al consistori al llarg del curs, com el parc infantil d’atraccions a Can Berenguer (2 de juliol) i el tobogan inflable splash slide al carrer Monistrol el mateix dia i també el dissabte i el dilluns de festa major. 

Un mes farcit d'actes

La festa major serà del 22 al 25 de juliol. Tanmateix, al llarg del mes hi haurà tota mena d'activitats per a públics ben diversos emmarcades en la programació anomenada Tornem a Eixamplar la Festa!.

El 2 de juliol hi haurà una matinal motora solidària amb Missirah i l’endemà serà el Music Truck Fest, a càrrec del grup de rumba catalana Jack 'Chakataga' Tarradellas, un grup d’AMACAT, a la plaça d’Espanya.

El 9 de juliol es farà el Dia de La Música de Parets, l'endemà hi haurà ballada de gitanes al Sot d’en Barriques i l’animació infantil amb Pep Callau i Els Pepsicolen a la plaça d’Espanya.

El 15 de juliol, a la plaça Doctor Trueta, hi haurà una exhibició de Dansa amb Kdansa i, a continuació, una botifarrada popular de la mà de la Comissió de Festes, que precedirà el correfoc, l’endemà, per part de Diables i el concert de versions amb Balahits per acabar l’Eixamplem la Festa.

El 17 de juliol, es faran les sardanes i les havaneres a càrrec de la Cobla Berga Jove i dels Pescadors de l’Escala a la plaça de la Vila, que donaran pas a l’inici de la festa major, que enguany s’ha batejat com a Festa Major 2022. Tornem a la normalitat!.

El 22 de juliol -a banda del pregó- hi haurà una Nit del Teatre al Carrer plena d’espectacles a diferents indretsla tradicional Festa de la Pedra del Diable i concerts a càrrec de T-Nue i La Banda Biruji a la Linera.

Dissabte actuarà La Maravella a la plaça de la Vila i Manel Fuentes & The Spring’s Team a La Linera. El Rellotge de Parets anirà a càrrec de Kdansa i hi haurà els concerts de Les Montses, de folk-rock, i d’AG Band, de reggeaton a La Linera.

Seguiran, l’endemà, una exhibició i matinal castellera a la plaça de la Vila, el Torneig de Futbolí a càrrec de la Penya Blanc-Blava de Parets-Lliçà i el concert de jazz vermut solidari de Malacara Blues Band. A la tarda, entre altres activitats, hi haurà la cercavila de Diables, el concert de Frecuencia Bandarra (rock, blues i rumba), el Dia de la Dansa. Per finalitzar el dia hi haurà un Tribut a Fito i Fitipaldis a La Linera i, per tancar, un concert de tecnorumba a càrrec de Habla de mi en presente.

El dilluns, serà l’últim dia de Festa Major amb concert de La Principal de La Bisbal, baixada infernal, castell de focs artificials, Versión Kanalla amb música de tots els temps a La Linera, i un dels plats forts d’enguany, el concert d'Els Catarres.

El mateix dia hi haurà també l’actuació musical infantil de El Pot Petit a les 7 del vespre, a La Linera, amb jocs i tallers. A més, també per a infants, hi haurà el Cinema a la Fresca: el primer serà el 15 de juliol amb la pel·lícula Uncharted, al Doctor Trueta, i la segona, Canta 2, a l’aparcament de La Linera, el 23 de juliol.

Tant Casandra Garcia com el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, remarcaven el valor de la present programació. "Tindrem una de les millors festes majors", ha dit Garcia, mentre que De la Torre hi assegurava: "Podrem dir que és la millor festa major de la comarca".

El programa encara no està 100% enllestit i el responsable de Cultura del consistori paretà apuntava que "pot haver-hi novetats d'última hora". De la Torre també tancava explicant que la vila tindrà un doble servei de bus: el bus gran de l’avinguda de Catalunya i un bus petit que circularà pels carrers de l’Eixample. A més, es faran parades intermèdies a petició de dones, gent gran, persones amb diversitat funcional i menors de 14 anys.

Edicions locals