Foment del Treball guardona els consellers delegats de Grifols amb la Medalla d'Honor

Raimon Grifols lamenta que Catalunya ja no sigui "l'exemple a seguir" i demana recuperar el lideratge

Economia

Victor Grifolsi Raimon Grifols (a l'esquerra) guardonats amb les Medalles d’Honor de Foment del Treball
Victor Grifolsi Raimon Grifols (a l'esquerra) guardonats amb les Medalles d’Honor de Foment del Treball | Foment del Treball

Redacció / ACN

Foment del Treball ha guardonat amb les Medalles d'Honor de la patronal als consellers delegats de la companyia paretana Grifols, Victor Grifols i Raimon Grifols, com a empresaris de l'any. L'entrega dels guardons s'ha celebrat aquest dilluns en el marc del Dia de l'Empresa de l'entitat a les Drassanes Reials de Barcelona, i ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.
 

La patronal ha posat en valor l’activitat d’enguany dels empresaris “en què han seguit treballant per impactar de manera positiva en la societat”. Foment també ha posat en relleu “la perspectiva de sostenibilitat i responsabilitat” de la companyia, així com el seu lideratge en la indústria de producció de medicaments derivats del plasma i medicina transfusional.

"Només cal recordar que era Catalunya als anys vuitanta, noranta i dos mil: era el motor del sud d'Europa, érem un exemple per tot el món, Catalunya era qualificada de l'exemple a seguir, ara mateix ja no ho som, i ho hem de recuperar", ha reclamat l'empresari català, Raimon Grifols, reconegut pel lideratge que ostenta avui Grifols al sector dels hemoderivats, tractaments elaborats amb plasma sanguini.

Mentre que per la seva banda, el president del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dilluns que la xifra rècord d'inflació registrada els darrers mesos "obliga a l'acord i l'entesa" entre administracions. "Contribuirem a facilitar els grans acords socials", ha assegurat el cap de l'Executiu abans de prometre, davant d'empresaris, sindicats i representants de Junts i el PSC, que se superarà la "tempesta perfecta" que mostren els indicadors econòmics i les previsions de l'any vinent.

Reconeixements per Enirque Lacalle i la companyia Noel

La jornada també ha guardonat amb la Medalla d'Honor de la patronal a Enrique Lacalle, president de l'Automobile Barcelona, per la seva trajectòria empresarial i ha integrat els XV Premis Carles Ferrer, amb els que la patronal ha reconegut la companyia Noel, en la categoria de Compromís Social i Colonial en Desenvolupament Sostenible.

L'entrega dels premis anuals de Foment és l'acte de clausura del 250è aniversari de la patronal.

Edicions locals