Educació estudia reubicar els alumnes afectats de Can Vila a escoles de primària de Mollet

L'Ajuntament acceptaria la mesura si fos per unes setmanes i reclama la construcció de nous edificis al centre

Societat

Educació estudia reubicar els alumnes afectats de Can Vila a escoles de primària de Mollet
Educació estudia reubicar els alumnes afectats de Can Vila a escoles de primària de Mollet

Mollet del Vallès

El Departament d'Educació visitava aquesta setmana centres de primària de la ciutat per veure les possibilitats de reubicar la setantena d'alumnes afectats per la falta d'espai a l'escola d'educació especial de Can Vila.

Així ho ha confirmat el regidor Raúl Broto, qui considera que la reubicació pot ser una solució temporal i d'emergència però que "és absolutament necessari que vagi en paral·lel amb la solució definitiva".

Aquest dijous, Broto feia arribar un informe de Can Vila als Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental - Maresme, que indica els inconvenients que tindria escolaritzar aquests alumnes, molts amb trastorns de l'espectre autista, en un centre de primària ordinari.

D'una banda, plantegen que la barreja d'edats (els que s'haurien de desplaçar de Can Vila serien els alumnes de 12 a 21 anys) no afavoriria cap dels serveis, i, s'hi afegirien les dificultats de compaginar les activitats complementàries com transport escolar o menjador. "Només acceptarem que Can Vila es divideixi en dos i que vagi a una escola de primària si es tracta d'una qüestió de setmanes o màxim d'un mes, perquè, si no és així, estaríem condemnant el projecte de Can Vila i el de l'escola primària on s'ubiquin aquests nens i això no ho podem permetre", opina el regidor, que ha reclamat com a solució que el Departament posi uns mòduls provisionals a Can Vila, com ja va fer el 2015, però que en paral·lel treballi ja en una inversió definitiva d'un nou edifici al centre d'educació especial, que substitueixi els que estan en mal estat.

Aquesta serà la postura que defensarà dilluns l'Ajuntament en la reunió amb Educació. Per la seva part, educadors i familiars de Can Vila es concentraran dilluns davant la seu d'Educació a la Via Augusta de Barcelona per protestar.

Edicions locals