L'associació de comerciants, a punt per tornar a ser una realitat

Diversos comerciants preveuen constituir l'associació aquest juliol i faran una crida per arribar a totes les botigues del poble

Economia

L'associació de comerciants, a punt per tornar a ser una realitat
L'associació de comerciants, a punt per tornar a ser una realitat | Silvia Ferran / Aj. Parets

Fa gairebé dos anys que diversos botiguers del poble treballen per tornar a crear una associació de comerciants i tot apunta que, per fi, aquest anhel podrà ser una realitat aquest mes de juliol.

La darrera associació de comerciants del municipi, l'ASIC (Associació de Serveis i Comerços de Parets), va desaparèixer el desembre de 2018, després que dimitís la junta i no es trobés cap relleu. Quan faltava poc per complir-se el primer any sense l'entitat comercial, l'aleshores alcalde Jordi Seguer anunciava en una trobada amb una trentena de comerciants que volia que l'associació es tornés a activar.

Un any i mig després, el març del 2021, i només dos mesos després de la moció de censura que va fer canviar el govern, en Miquel Acosta (Gelato di Fabio) explicava en una entrevista amb el col·lectiu Fem Parets que estava treballant per reimpulsar-ho: "Som uns quants comerços que hem decidit tornar a fer una associació".

La iniciativa, però, encara no s'ha concretat, més d'un any després, malgrat que ara la seva creació sembla estar més pròxima que mai.

El Cafè Comerç, el darrer impuls

Recentment, l'Ajuntament paretà ha volgut tornar a incidir en la necessitat de comptar amb una associació comercial i és per això que la segona sessió de les trobades anomenades Cafè Comerç –celebrada el 20 de juny– es va centrar en l'associacionisme. "Com a administració, ens agradaria que hi hagués una associació, per poder arribar on l'administració no pot arribar. Però entenem que és complicat", deia la regidora de Comerç, O’hara Valdivia, qui explicava que l'objectiu d'aquella trobada monotemàtica era "implicar-los i que vegin la necessitat de tenir una associació".

De fet, l'edil apuntava que per a enguany ja compten amb una partida al pressupost "destinada a la possible associació de comerciants, dotada amb 5.000 euros", i afegia que la Diputació també ha concedit una subvenció a l'Ajuntament per a la dinamització de l'associació de comerciants.

Amb tot, Valdivia assegurava que de la trobada –en la qual es va donar a conèixer l'exemple de l'associació granollerina Del Rec al Roc– hi van sortir "força idees" i que "la gent està engrescada i ho volen tirar endavant". Així i tot, la pilota està al sostre dels comerciants: "Si tira endavant és cosa d'ells, però hi tenen tota la nostra disponibilitat".

Doncs bé, la feina no s'ha aturat des d'aleshores. El 30 de juny, diferents comerciants del poble van tornar a reunir-se amb l'Ajuntament i amb la consultora Audifilm per apamar la possibilitat de la nova associació. Una reunió que va precedir una segona, celebrada aquest dijous, i es preveu que se segueixin reunint la resta de dijous del mes de juliol.

Un dels punts a concretar la setmana vinent serà la distribució dels càrrecs a la junta de l'associació de comerciants.
Des de la futura associació apunten que en les pròximes setmanes començaran a fer una crida per arribar a tots els comerços del municipi, perquè s'hi puguin sumar com a associats, i també apunten que volen fer una petita intervenció durant la festa major.

Edicions locals