El retorn d'una festa ben grossa

El pregó de Joan Pera, la Nit del Teatre al carrer o la Pedra del Diable protagonitzaran el tret de sortida

Cultura

El retorn d'una festa ben grossa
El retorn d'una festa ben grossa

Parets torna a estar de festa major. Si bé serà a final de mes quan arribi el major esclat festiu, tot el mes està farcit d'activitats.

Un dels actes estrella és el pregó, que arribarà el divendres 22 a les 19.15 h a la plaça de la Vila a càrrec de Joan Pera, un personatge totalment idoni per a la festivitat actual en què es commemoren els 25 anys de Can Rajoler: Pera va actuar tant en la inauguració de l'equipament, com el gener en l'aniversari del primer quart de segle.

Joan Pera | Aj. Parets

Aquell mateix dia, el teatre i la cultura popular també en seran protagonistes. Pel que fa al primer àmbit, se celebrarà la 22a Nit del Teatre al carrer, amb propostes al Barri Antic des de les 18.30 h. Algunes de les actuacions seran A la fresca, d'Anna Confetti; El gran final, de Bucraà Circus; La gran família, de la Companyia Fadunito; o Horses in town, dels paretans Sàndal Produccions.

Quant als clàssics més populars, a les 18.55 h hi haurà el toc de campanes a l'església de Sant Esteve, el toc d'inici i l'entrada del bestiari local a la plaça de la Vila serà a les 19 h, la tronada de Diables serà mitja hora més tard i a les 22 h arribarà la gran esperada representació de la 27a Festa de la Pedra del Diable.

L'endemà dissabte 23 prosseguiran les activitats del bestiari al Barri Antic. A les 7.30 h protagonitzaran l'albada del gall; a les 8.45 h engegarà la cercavila d’autoritats; en acabar, serà el torn de l'esmorzar; i a partir de les 10 h arribarà l'assalt a les botigues del poble –tant del barri Antic com de l'Eixample–, així com el ball i la passejada de gegants.

El cartell, obra de Daniel Latorre

El 25è aniversari de Can Rajoler és un dels temes centrals de la festa i és per això que el cartell s'havia d'inspirar en l'equipament. Enguany, la proposta guanyadora ha estat obra de Daniel Latorre. A més, fins al 31 de juliol es pot visitar a Can Rajoler l'exposició amb tots els cartells presentats a la 16a edició del concurs de disseny de la imatge de festa major.

Daniel Latorre | Aj. Parets

L'art de Queralt Riera i Iris Paris

Queralt Riera i Iris Paris són dos dels artistes paretans amb un gran protagonisme a la programació. De fet, van ser els dos convidats a la roda de premsa de presentació. El dimecres 20, Riera presentarà a Can Rajoler una doble sessió de teatre documental, sota els noms de Veus de Parets (20 h) i Parets en veus (21 h), interpretat per veïns de Parets i amb històries reals del poble o dels mateixos intèrprets. D'altra banda, durant la Festa Major també hi haurà a l’escenari gran del parc una projecció de Vídeo Art 3D a càrrec de l’artista local Iris Paris.

Edicions locals