El Circuit acollirà la primera prova 100% elèctrica del Mundial de RallyCross

El traçat vallesà celebrarà la 8a edició del CatalunyaRX el 29 i 30 d'octubre

Esports

El WorldRX torna al Circuit el 29 i 30 d'octubre
El WorldRX torna al Circuit el 29 i 30 d'octubre | Circuit de Barcelona-Catalunya

El World RX torna a la pista del Circuit de Barcelona-Catalunya l'últim cap de setmana d'octubre per revolucionar el món del RallyCross, en celebrar per primer cop una prova 100% elèctrica del Campionat del Món FIA. El traçat organitzarà la penúltima cursa del calendari, en un any de transició pel campionat de RallyCross.

Les categories que se celebraran al Circuit de Barcelona-Catalunya seran RXE, RX2E i carcross E en el format més trepidant de la competició de ral·li: el doubleheader, on es disputaran finals puntuables pel Mundial tant dissabte com diumenge.

Els dies 29 i 30 d'octubre, el WorldRX arrencarà cap a la nova era elèctrica al Circuit de Barcelona-Catalunya, elevant al màxim els avançaments i la velocitat en les seves competicions.

És destacable també la participació cada vegada major de les dones a les proves del RallyCross, amb pilots com la Laia Sanz, Catie Munnings, Klara Andersson, Christine GZ o Mandie August entre els inscrits a les proves ja disputades aquesta temporada puntuables per l’Europeu del RallyCross.

Torna l'essència del RallyCross

El pàdoc torna a obrir les portes després que la passada edició romangués tancat per als visitants en el marc de les mesures de salut pública per a la contenció de la pandèmia provocada per la COVID-19. Els assistents podran veure el futur dels cotxes de ral·li i apropar-se als pilots del Mundial.

Com a novetat, la competició es complementarà amb l'E-Mobility Experience, una fira experiencial on conèixer i provar totes les novetats al voltant dels vehicles elèctrics: cotxes, motos, e-bikes, scooters i més.

Josep Lluís Santamaría, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, es mostra satisfet perquè el mundial torni a terres vallesanes: "Estem molt contents de poder confirmar que tindrem una temporada més el CatalunyaRX al nostre calendari, amb una prova 100% elèctrica on podrem gaudir de les categories RX i RX2 i amb la primera edició de l’E-Mobility Experience com a novetat, el que reafirma la nostra voluntat de ser un model internacional de sostenibilitat. És un orgull poder celebrar, un any més, quatre proves Mundials de la màxima categoria com la Fórmula 1, MotoGP, WorldSBK i World RX, que situen a les nostres instal·lacions com un referent global del món del motor". 

El director de SevenMila Sports Agency, Victor Casanovas, explica la nova era de la prova: "El CatalunyaRX s'ha convertit en una de les grans competicions d'esports de motor al país. 2022 serà la 8a edició i estem molt contents de ser la primera prova 100% elèctrica que debutarà en aquest Mundial. El RallyCross és la innovació i disrupció en l'esport de motor, on es combina la sostenibilitat amb un format de competició únic i espectacular. Els aficionats podran gaudir d'un cap de setmana amb dues competicions i un espai nou d'experiències i activitats amb el paddock del Circuit de Barcelona-Catalunya com mai s'ha vist."

Entrades ja disponibles

Les entrades ja estan disponibles amb un preu més econòmic i especial per a aquests primers mesos mantenint les modalitats dels anys anteriors: preu d'un dia i abonament de dos dies, i també respectant les categories que es van implantar el passat 2021, júnior i infantil.

Edicions locals