Torna la festa major de Gallecs

Gallecs gaudirà de la seva gresca d'estiu, del 21 al 24 de juliol, amb una quinzena d'activitats

Cultura

Els martorellesencs actuaran divendres al Festival Salvem Gallecs 2022
Els martorellesencs actuaran divendres al Festival Salvem Gallecs 2022 | Frecuencia Bandarra

Dijous vinent engegaran els quatre dies de la festa major de Gallecs, un esdeveniment que no es podia celebrar amb el seu format habitual des del 2019 –el 2020 no hi va haver festa major i el 2021 es van fer actes només per al veïnat–.

L'arrencada serà a l'Era de Can Carol amb el concurs de truites -només d'ous de gallines en llibertat- a partir de les 21 h, i amb el bingo musical extrem a les 22 h.

La resta de la gresca estarà ubicada a la plaça de l'Església. Divendres a les 20 h, les colles de Morats i Torrats faran l'escalfament de la festa major de Mollet amb diverses proves, tot i que no seran puntuables. A les 21 h serà el torn del sopar solidari amb la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge de Mollet i Baix Vallès. El sopar serà una amanida de llenties amb tomàquet, gaspatxo, pa i fruita, i tindrà un preu de 7 euros més la voluntat. Per participar-hi, cal reservar al telèfon 633 57 67 32. Per últim, arribarà el moment musical, amb el Festival Salvem Gallecs 2022 que engegarà a les 22.30 h i que comptarà amb els concerts de Gain, Frecuencia Bandarra i El Ternura. Dj Maceta Sound Beat hi punxaran música a les 3.30 h.

La festa de l'escuma (17 h) i la xocolatada freda amb melindros (18.30 h) arrencaran la jornada festiva del dissabte 23. Al vespre tindrà lloc un sopar de germanor de carmanyola, on cadascú haurà de dur els seus àpats però s'haurà de fer una aportació d'un euro per cadira. I pel que fa a l'escena musical, hi haurà nit de ball amb l'Orquestra Huraband (23 h) i la discjòquei de la nit serà Marikarmen Free (3 h).

El darrer dia de programació, diumenge 24 de juliol, serà el torn de la missa de festa major (11 h) i al migdia serà el moment de gaudir de la Diada Castellera. La darrera activitat que organitza l'Associació de Veïns de l'Espai Rural de Gallecs en la gresca d'estiu de 2022 és l'actuació de Sons de Taverna, a les 20 h, en un acte en el qual es lliurarà rom cremat als assistents.

Edicions locals