Independents trenca el pacte de govern amb Podem a Sant Fost

El trencament arriba després de la polèmica per l'acomiadament de la 'mà dreta' de Bastida

Política

Després que dimarts, durant el ple, l'alcaldessa Montserrat Sanmartí fes públic, el cessament per decret d'alcaldia del coordinador tècnic jurídic de l'Ajuntament per suposadament incorporar el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials i Dret Animal, Alberto Bastida, a l'equip del seu despatx professional, entre altres qüestions, la coalició de govern ha fet aigües i finalment aquest dijous s'ha trencat el pacte de govern.

L'Ajuntament ha convocat a tots els treballadors de la institució a una reunió d'urgència aquest migdia per informar del trencament del pacte.

Segons ha confirmat a aquest diari, el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost, Juan Fernández, Independents Units per Sant Fost ha tingut aquest matí una reunió amb el seu soci de govern on se li ha comunicat que han "perdut la confiança" amb el regidor Alberto Bastida i l'han destituït de les seves regidories i de la primera tinença d'alcaldia.

En la reunió que han mantingut ambdós socis de govern, no hi ha assistit Bastida, qui a més ha assegurat a aquest mitjà que desconeixia la decisió de la seva destitució.

La dissolució d'aquest govern de coalició arriba poc més d'un any després que es formés, gràcies a una moció de censura entre Independents Units per Sant Fost i Sant Fost En Comú Podem que va acabar amb el govern d'ERC-Junts amb Carles Miquel al capdavant. Un trencament que poc s'esperava, tenint en compte les paraules d'alabança que es tenien els dos socis durant el temps que han governat junts.

Edicions locals