L'Escola Can Vila iniciarà el curs el 12 de setembre per donar més marge a la instal·lació dels nous mòduls

aquesta setmana estava previst que acabés l'obra civil prèvia a la col·locació dels edificis prefabricats, que encara han d'arribar

Societat

L'Escola Can Vila iniciarà el curs el 12 de setembre per donar més marge a la instal·lació dels nous mòduls
L'Escola Can Vila iniciarà el curs el 12 de setembre per donar més marge a la instal·lació dels nous mòduls

Mollet del Vallès

L'alumnat de l'Escola d'Educació Especial Can Vila començarà el curs el pròxim 12 de setembre i no el 5 com està previst a la resta de centres de primària. El Departament d'Educació, l'Ajuntament de Mollet i la comunitat educativa del centre van arribar a aquest acord a principis d'agost per així donar més marge a la instal·lació dels dos nous mòduls que ha d'acollir l'escola. Els edificis prefabricats han de permetre que tot l'alumnat segueixi al centre després de la detecció de deficiències a les actuals instal·lacions.

Pel que fa al calendari de les obres, aquesta setmana estava previst que acabessin els treballs d'obra civil, previs a la col·locació dels mòduls. El 8 d'agost, el govern municipal aprovava d'urgència el projecte d'obres de la infraestructura, que implica la fonamentació dels futurs edificis prefabricats, amb un pressupost d'uns 245.000 euros. També es preveia una actuació a l'entrada a les instal·lacions per permetre una millor mobilitat dels autobusos i que així puguin fer la volta.
En els pròxims dies, l'Ajuntament espera poder tancar el calendari de recepció dels mòduls. "El lloguer ja està formalitzat i estem apretant l'empresa perquè ens els pugui fer arribar al més aviat possible i així poder complir el calendari", explica el regidor d'Educació, Raúl Broto, qui reconeix que "anirem al límit" per iniciar el curs. En aquest sentit, Broto afirma que un cop estiguin instal·lats els mòduls, les feines internes tenen una durada prevista d'unes dues setmanes, uns treballs que es podrien compatibilitzar amb l'alumnat ja al centre. Amb tot, en funció del temps que es necessiti d'obres un cop iniciat el curs "buscarem alternatives que seran molt diferents si són dos dies o deu", afirma el regidor.

Solucions a llarg termini

D'altra banda, en la reunió mantinguda a principis d'agost, Educació i Ajuntament s'emplaçaven a una nova trobada al setembre per parlar de quin ha de ser el futur del centre d'educació especial, ja que tant la comunitat educativa com el consistori consideren la instal·lació dels mòduls una solució "provisional". De fet, el juliol, el ple municipal aprovava una moció per reclamar a Educació que s'impliqui per tal de garantir la construcció d'un nou edifici per a l'escola.

 

Edicions locals