La Diada de Catalunya a Parets no perd l'ocasió per ser reivindicativa

Els partits independentistes van reclamar amnistia, referèndum i independència

Política

Diada Parets
Diada Parets | Heribert Gallardo / Aj. Parets

Diumenge se celebraven a Parets els actes commemoratius de la Diada de Catalunya, i com és habitual al municipi es van portar a terme a la plaça dels Països Catalans.

La commemoració arrencava amb la lectura del manifest de la Diada, la lectura d’una poesia a càrrec de Niu d’Art Poètic i la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Granollers, amb la col·laboració dels Amics de la Sardana de Parets.

Posteriorment, va realitzar-se la tradicional ofrena floral de l'Ajuntament de Parets, de les formacions polítiques i de les associacions locals davant del monument a l’Onze de Setembre, obra de l’escultor Carles Vives i inaugurada al municipi l’any 2004. Finalment, per cloure l’acte, es va continuar amb la ballada de sardanes.

A l'acte hi van assistir tots els partits polítics amb representació al consistori, a excepció de Ciutadans. L'alcalde, Francesc Juzgado (PSC), celebrava que la Diada d'enguany "ha recuperat aquell tema més festiu que fa uns anys tenia" i que, més enllà de les reivindicacions, "li hauríem de donar aquest aire més festiu".

Pel que fa a la vicealcaldessa, Casandra Garcia (Sumem Esquerres a Parets) destacava que el dia de Catalunya "és un dia d'orgull del poble català" i hi afegia que "és el dia de tots i totes".

Evidentment, els dos partits de l'oposició que també hi van participar de l'ofrena van parlar de votar i de llibertat. Jordi Seguer (Ara Parets ERC) deia: "Pensem que la diada ha de ser reivindicativa, com ho ha estat pràcticament des de la represa de la democràcia". També destacava que l'objectiu "d'aquesta taula de diàleg és la consecució de l'amnistia i que finalment s'aconsegueixi convocar un referendum d'autodeterminació".

Per últim, Neus Jordà (Parets per la República), mencionava que la celebració d'una derrota "és el reflex que ens tornem a aixecar i seguim lluitant per defensar la nostra llengua i la nostra cultura". Alhora hi afegia: "Aquests darrers anys s'ha convertit en el dia en què les catalanes que desitgem la llibertat per al nostre país aprofitem per reclamar aquesta anhelada llibertat, aquesta independència".

Música per la Diada

A banda dels actes de diumenge, la música va protagonitzar-ne la celebració prèvia. Al vespre hi va haver els espectacles musicals del jove granollerí Joan Liaño, participant del concurs musical Eufòria de TV3, que va interpretar diversos èxits del seu pas pel popular programa televisiu; i posteriorment La Salseta del Poble Sec va tocar el seu repertori fresc, dinàmic i divertit.

Edicions locals