La Diputació instal·larà una unitat mòbil de control de contaminació a prop de l'escola El Gargot

Hi estarà ubicat des del 28 de setembre i durant un període de dos mesos

Societat

La Diputació instal·larà una unitat mòbil de control de contaminació a prop de l'escola El Gargot
La Diputació instal·larà una unitat mòbil de control de contaminació a prop de l'escola El Gargot | Aj. Parets

Parets disposarà d’una unitat mòbil de control de contaminació atmosfèrica propera a l'escola bressol municipal El Gargot des del 28 de setembre i per un període de dos mesos.

L’estació de control de la Diputació de Barcelona estarà situada al carrer Prat de la Riba, 31, al costat de l’escola, on ja hi havia estat, i prendrà mesures durant un període de dos mesos.

Les unitats mòbils són vehicles equipats amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques. L’estació permetrà disposar de noves dades que s'afegiran a la d'altres anys i que permeten valorar l’evolució real dels contaminants al municipi.

Parets del Vallès forma part dels municipis de l’Àmbit-40, conjuntament amb 32 poblacions més de la província de Barcelona, dins del pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire com a municipi de les Zones de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric. Actualment, no existeix cap estació fixa de control de la contaminació atmosfèrica, i el seguiment d'aquests paràmetres es fan a partir de l'extrapolació de les dades de les estacions més properes de Mollet i Granollers.

Edicions locals