Obre la convocatòria per presentar candidatures als premis LismiVO

El guardó reconeix les empreses que treballen per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional

Economia

Obre la convocatòria per presentar candidatures als premis LismiVO
Obre la convocatòria per presentar candidatures als premis LismiVO

El Consell Comarcal i la Xarxa LismiVO han obert el termini perquè les empreses de la comarca puguin presentar les seves candidatures a la 6a edició dels Premis i distintius LismiVO, que tenen com a objectiu fer un reconeixement i valoració pública de la tasca social de les empreses per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional i per a la responsabilitat social corporativa corresponent a l'any 2021.

El termini per presentar les candidatures finalitza l'11 d'octubre, i les propostes s'han de presentar al registre electrònic del Consell Comarcal mitjançant instància genèrica. Tota la informació es pot consultar al web del Consell Comarcal. El premi distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca del Vallès Oriental que garanteixin el dret a la igualtat d'oportunitats i de tracte de les persones amb diversitat funcional a través de l'accés a l'ocupació. Així mateix, s'inclouen criteris de responsabilitat social corporativa.

Criteris de valoració

Es tenen en compte criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, així com l'edat, contractes indefinits o a jornada completa, antiguitat, contractes amb persones amb diversitat funcional amb especials dificultats o contractes de treball amb dones amb un reconeixement del grau de discapacitat igual o superior al 33%.

També es puntua aquelles empreses que adquireixen productes o serveis a centres especials d'ocupació o que col·laboren amb entitats per a la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional, acollir una o més persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques, o altres aspectes com fer formació a les persones treballadores en temes d’inserció laboral o de riscos laborals, fer xerrades de sensibilització sobre la inserció laboral i de responsabilitat social corporativa o la participació de les persones amb diversitat funcional a les formacions. 

També hi ha criteris de responsabilitat social corporativa, com tenir contractada l'electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció, disposar de vehicles de baixes emissions o d'un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001 o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

Les candidatures es poden presentar al registre electrònic del Consell Comarcal mitjançant el tràmit de la instància genèrica fins a l'11 d’octubre. El premi consisteix en una Dona d'Aigua elaborada pel Taller Alborada i dos publireportatges a la premsa comarcal.

Edicions locals