Montjuïc dona el tret de sortida al Catalunya WorldSBK Round

L'emblemàtica ubicació, representada al trofeu de l'esdeveniment, ha congregat a alguns dels protagonistes del cap de setmana al Circuit

Esports

 Montjuïc dona el tret de sortida al Catalunya WorldSBK Round
Montjuïc dona el tret de sortida al Catalunya WorldSBK Round | Miquel Rovira / Circuit

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha cedit avui el protagonisme per unes hores a Montjuïc, un lloc mític que va escriure part de la història del motociclisme a Catalunya gràcies al seu traçat urbà. Si fa més de 30 anys li passava el relleu al traçat barceloní, avui diversos pilots del Campionat del Món MOTUL FIM Superbike han tornat al passat per a rememorar la tradició d'aquest esport, la qual es veu representada al trofeu del Catalunya WorldSBK Round. Aquest obsequi per als guanyadors representa les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch.

Davant de la font màgica de Montjuïc s'han citat pilots com Álvaro Bautista (Aruba.it Racing-Ducati), l'actual líder del certamen WorldSBK; Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK); Iker Lecuona (Team HRC); i Xavi Vierge (Team HRC). Tots ells són els representants de casa presents en la categoria reina. Supersport ha estat representat per Adrián Huertas (MTM Kawasaki) i Supersport 300 per Álvaro Díaz, pilot que podria proclamar-se campió de la categoria aquest cap de setmana.

Al matí, tots ells han passejat pels carrers que antigament albergaven les curses de motociclisme i han compartit les seves primeres sensacions abans d'afrontar un cap de setmana intens i d'emocions fortes. A la tarda, ja al Circuit, l'hereu de Montjuïc, els participants han inspeccionat la pista per la qual començaran a rodar a partir de demà i han atès altres compromisos mediàtics de les seves agendes.

El programa de l'esdeveniment
Demà s'obriran les portes al públic perquè cap assistent deixi escapar ni una sessió de rodatge. El divendres serà el dia dedicat als entrenaments lliures, amb set sessions d'assaigs concretament que es desenvoluparan des de les 9 del matí fins a les 16:5 h per part de Yamaha R7 Superfinale, WorldSBK, WorldSSP i WorldSSP 300.

El dissabte, WorldSBK farà la ultima tanda de lliures a les 9 h, per a donar pas a la Tissot Superpole de WorldSSP 300 (9:45 h) i WorldSSP (10:25 h). A les 11:45 h, la copa Yamaha R7 farà la primera de les seves curses, seguida de la de WorldSSP 300 a les 12:40 h, WorldSBK a les 14 h i WorldSSP a les 15:15 h. A les 16:15 h tancarà l'activitat del dia la segona prova i gran final europea de la copa Yamaha R7.

El diumenge s'iniciarà amb les sessions de Warm Up de 9 a 10 h de les tres categories del Mundial. A les 11 h, WorldSBK es posarà a prova amb la Tissot Superpole. A les 12:30 h, WorldSSP durà a terme la Race 2, seguida de la de WorldSBK a les 14 h i WorldSSP300 a les 15:15 h.

Activitats i propostes
A diferència d'altres campionats com MotoGP, el pàdoc de WorldSBK és de més fàcil accés. Els aficionats poden passejar lliurement per aquest espai tan emblemàtic i conèixer als protagonistes del cap de setmana. A més, allà trobaran el Paddock Show, un escenari en el qual es faran els podis, entrevistes, xerrades i molt més. També podran visitar el pit lane amb l'experiència Pit Walk o participar amb la seva pròpia moto en la Parade Lap.

Entrades
Pels qui vulguin viure l'experiència completa existeixen abonaments de tres dies (de divendres a diumenge) per a no perdre detall. A aquest abonament se li suma l'accés al pàdoc, encara que també es pot adquirir amb accés al pit walk i/o a la parade lap. Per als quals disposin de menys temps existeixen entrades d'un sol dia, a les quals es poden afegir els extres anteriorment esmentats. Entrades a www.circuit.cat

Edicions locals