Primera pedra de la nova fàbrica de components d’automoció de Freudenberg

L’empresa espera que la nova nau de Can Volart estigui operativa el 2023

Economia

Primera pedra de la nova fàbrica de components d’automoció de Freudenberg
Primera pedra de la nova fàbrica de components d’automoció de Freudenberg | Silvia Ferran / Aj. Parets

Freudenberg ha celebrat aquest divendres un acte simbòlic per col·locar la primera pedra de la nova fàbrica de components d’automoció que es preveu que sigui una realitat l’any 2023 al Polígon Industrial Can Volart.

La inversió de l’empresa Freudenberg significa la construcció d’una nova fàbrica altament robotitzada i amb una superfície de 6.500 m² que apostarà per energies renovables i no per l’ús de combustibles fòssils i que substituirà una planta més antiga. L’empresa espera que estigui operativa el 2023, ja que permetrà augmentar un 15% la productivitat actual de producció de components d’amortidors i sistemes de direcció i mantindrà l’ocupació actual pel que fa als llocs de treball. El grup alemany compta amb uns 48.000 treballadors a escala internacional i disposa actualment de cinc plantes productes a Catalunya.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha volgut destacar "que la inversió s'hagi quedat al municipi". Alhora, hi ha afegit: "Representa un import de més de 12 milions d'euros amb una fàbrica plenament automatitzada que funcionarà amb energia neta".

 

Edicions locals