Gallecs obre la porta de les seves explotacions ecològiques en el marc de les jornades Benvinguts a Pagès

Cinc explotacions agràries, dos allotjaments, set restaurants i una activitat complementària conformen l'oferta del Vallès Oriental en aquesta nova edició

Societat, Contingut patrocinat

Visites i tallers familiars on conèixer les explotacions ecològiques de Gallecs on fan farina, pa, galetes, hortalisses, ous i altres productes ECO del territori. Aquesta és la proposta que ha preparat el Consorci de Gallecs pels visitants que vulguin acostar-se a aquest espai natural, diumenge, en el marc de les jornades Benvinguts a Pagès.

Sota el títol Gallecs amb els cinc sentits, la jornada tindrà lloc diumenge dia 2 d'octubre, de 9.30 h a 13.30 h. Per participar cal fer reserva prèvia a través de l'email info@espairuralgallecs.cat o trucant al telèfon 935 445 397. El preu de l'entrada és de 3 euros.
 
La iniciativa, impulsada per la Generalitat de Catalunya, la coordina al Vallès Oriental el Consell Comarcal amb la finalitat de donar a conèixer tots els productors i productores del país, els quals obren durant aquestes jornades, les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l'obrador. A la comarca hi participen un total de cinc explotacions agràries, 2 allotjaments, 7 restaurants i 1 activitat complementària.

Dos dies per descobrir el consum de proximitat

Benvinguts a Pagès se celebrarà la setena edició el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre arreu del territori català. Dos dies per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per omplir el rebost comprant directament als productors i pagesos. La proposta també inclou la possibilitat de tastar aquests productes de proximitat en diversos restaurants que durant el pròxim cap de setmana oferiran el menú Benvinguts a Pagès, pensat especialment per a l'ocasió.
 
Al Vallès Oriental hi participen els restaurants el Cafè del Centre Cooperativa de Caldes de Montbui, Can Besora del Montseny, Can Traver de Bigues i Riells del Fai, el Restaurant la República de Santa Agnès de Malanyades (la Roca del Vallès), el Restaurant Terra de la Garriga i el Tarambana de Cardedeu. Així com els allotjaments de Can Gual Agroturisme de l'Ametlla del Vallès, la masia Can Sunyer de la Garriga i la Villa Maria de Santa Maria de Palautordera.
 
A banda de Gallecs, també es poden visitar les granges Can Bordoi (Sant Antoni de Vilamajor) i del Montseny (Fogars de Montclús), les masies Can Sunyer (la Garriga), l'obrador Mel dels Erms (Sant Pere de Vilamajor) i la finca d'oliveres i plantes aromàtiques medicinals Oli la Xerona (Caldes de Montbui).

Edicions locals