Quines són les professions que més demanden les empreses al Vallès Oriental?

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades

Economia

Quines són les professions que més demanden les empreses al Vallès Oriental?
Quines són les professions que més demanden les empreses al Vallès Oriental?

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d’ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona, durant el primer semestre de l’any. En concret, al Vallès Oriental personal de neteja (11,92%), empleats administratius (10,16%), i peons del transport de mercaderies (7,21%) encapçalen les professions més demandades.

A la província de Barcelona, en global, ocupen les tres primeres posicions: empleats administratius (9,33%), personal de neteja (8,79%) i venedors de botigues i magatzems (4,86%). Uns Serveis Locals d’Ocupació que han assolit 16.993 insercions laborals, en el primer semestre de 2022, un 16% més que en el mateix període de l'any passat. En aquest període, s'han atès 68.459 persones, 14.500 empreses i  gestionat més de 10.000 ofertes de feina, amb una taxa d'inserció se situa en el 18%.

Si s’analitza la comarca del Vallès Oriental continuen la llista: peons de les indústries manufactureres (5,39%), venedors de botigues i magatzems (3,58%), cambrers (2,54%), monitors d’activitats recreatives i d’entreteniment (2,28%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (2,28%), ajudants de cuina (2,13%) i empleades de comptabilitat (1,76%). Pel que fa a la província de Barcelona, peons del transport de mercaderies (4,09%), cambrers (3.67%), peons de les indústries manufactureres (3,66%), ajudants de cuina (2,58%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (2,07%), ajudants i representants comercials (2,01%), i monitors d’activitats recreatives i d’entreteniment (1,90%) ocupen des de la posició quarta a la desena del  rànquing, que s’ha elaborat en el marc del projecte “XaloCompetències” que neix amb l’objectiu de proporcionar a la ciutadania informació rellevant i recursos sobre el mercat de treball i  conèixer així, un major ventall d’oportunitats laborals.

“XaloCompetències” és un recurs d’orientació per competències que aporta coneixement a les persones en procés de recerca o de millora de feina sobre les ocupacions i perfils competencials més demandats per les empreses de la província de Barcelona segons el Web d'Ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona. En concret, consta de tres eines: infografies de les deu ocupacions més demandes a la província de Barcelona i a les seves comarques, una guia sobre les competències clau, i unes fitxes ocupacionals per descobrir, a través d’elles, quins són els requisits i les competències sol·licitades en les diferents ocupacions.

La web de Xaloc, impulsada per la Diputació de Barcelona, gestiona més de 1.000 ofertes i va rebre, l’any passat, gairebé 4 milions de visitants únics i va registrar 10,1 milions de pàgines vistes. Actualment 138 Serveis Locals d’Ocupació utilitzen la Plataforma Telemàtica Xaloc (PTX), que donen cobertura als 311 municipis de la província de Barcelona.

En el procés de construcció del projecte s’ha comptat amb la col·laboració de vint-i-un Serveis Locals d’Ocupació de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (SLO) - Xarxa Xaloc, que han aportat el seu coneixement i experiència en els processos d’intermediació dels seus municipis d’actuació.

Edicions locals