La Tipel, la Linera i la Torre Cellers, protagonistes de les Jornades de Patrimoni

Les visites guiades seran de divendres a diumenge, a partir de les 11 h

Cultura

L’Ajuntament de Parets se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni, organitzant tres visites guiades en indrets emblemàtics del municipi.

La primera ruta serà a les pintures de la Tipel i es farà el 7 d’octubre; la segona serà un itinerari per la plaça de la Vila, el parc de la Linera, el camí de Sant Valerià i el Forn, el 8 d’octubre; i, finalment, la darrera es farà a la Torre Cellers, el 9 d’octubre. Totes tres activitats començaran a les 11 h.

Les Jornades Europees de Patrimoni són considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquest any 2022, se celebren sota el lema Patrimoni sostenible, proposat pel Consell d’Europa, i conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni.

La proposta vol fer reflexionar als participants sobre la protecció del patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació en un futur més sostenible, marcat pel canvi climàtic.

Edicions locals