Canvis en la cúpula directiva de Grifols: Víctor Grifols Roura es retira i Steven Mayer F. és el nou president

El relleu arriba després d'una caiguda de la companyia en borsa de prop del 60% del seu valor en l'últim any

Economia

Víctor Grifols Roura, president d'honor de Grifols
Víctor Grifols Roura, president d'honor de Grifols | Grifols

Els laboratoris Grifols, amb seu a Parets, anunciaven aquest dilluns canvis en la seva cúpula directiva amb el nomenament de Steven F. Mayer com a president executiu i de Víctor Grifols Roura, fins ara president no executiu, com a president d'honor de la companyia. Uns canvis que es feien efectius aquest dilluns de forma immediata, segons informa la companyia a través d'un comunicat, i els quals arriben després d'una caiguda en borsa de la companyia de prop del 60% del seu valor en l'últim any. El canvi arriba després d'una caiguda de la companyia en borsa de prop del 60% del seu valor en l'últim any

El nomenament ha estat aprovat per unanimitat i es constata amb el total compromís del Consell d'Administració de Grifols en reforçar el lideratge de la companyia, accelerar l'execució del seu pla estratègic, seguir impulsant l'excel·lència operativa i augmentar el valor per a tots els seus accionistes, fent especial èmfasi en la reducció dels nivells d'endeutament i en la millora de la generació de flux de caixa.

"He passat la major part de la meva vida liderant Grifols. Avui és una companyia sòlida i en bones mans, per la qual cosa és el moment de retirar-me", deia Víctor Grifols Roura, qui afegia que ha estat un "honor" dirigir la companyia durant tots aquests anys. La seva experiència, la seva visió, els seus profunds coneixements i la seva important trajectòria en els mercats de capitals seran actius molt valuosos per a liderar l'avanç de Grifols, afegia sobre el nou president executiu.

"És un privilegi seguir els passos del Víctor com a president d'aquesta important empresa global del sector de la salut i estic desitjant assumir aquestes funcions en un moment transcendent per a Grifols", deia Steven F. Mayer en el seu discurs com a nou president executiu del Consell d'Administració de Grifols.

Dilatada experiència en el mercat de la salut

Steven F. Mayer, antic codirector de Cerberus Global Private Equity i president del Comitè d'Inversions de Cerberus Capital Management, compta amb un ampli coneixement i experiència en el sector de la salut i en la indústria dels medicaments plasmàtics, ja que va dirigir l'equip que va adquirir i gestionar Talecris Biotherapeutics després de la seva escissió de Bayer Helthcare. Posteriorment, va liderar el seu creixement fins a l'adhesió a Grifols l'any 2011, moment en el qual es va incorporar com a membre del seu Consell d'Administració. Així mateix, ha format part dels consells d'administració i òrgans equivalents de més de 30 empreses cotitzades i privades de diversos sectors.

Paral·lelament, Víctor Grifols Roura continuarà sent un referent com a membre del Consell d'Administració de Grifols en qualitat de "conseller dominical", a més del seu nomenament com a president d'honor de Grifols en reconeixement de la seva dedicació a la companyia des de fa més de 50 anys a través de diferents llocs de responsabilitat, inclòs el de CEO durant 30 anys.

Edicions locals