Reneix l'associació de comerciants de Parets, amb una quarantena de socis

La nova junta de l'associació de serveis i comerç de parets es va presentar durant la jornada Posa't guap@

Economia

Reneix l'associació de comerciants de Parets, amb una quarantena de socis
Reneix l'associació de comerciants de Parets, amb una quarantena de socis

"Hi ha botigues que no sabia que estaven a Parets", comentaven el pasat diumenge 9 d'octubre al parc del Sot d'en Barriques dues dones mentre voltaven pels diferents estands que s'hi havien ubicat amb motiu de la jornada comercial i cultural del Posa't guap@, organitzada per l'Ajuntament.

Precisament donar a conèixer els negocis del poble per "demostrar que no cal sortir de Parets" per a la gran majoria de compres que els veïns hagin de fer –com deia l'alcalde Francesc Juzgado en la roda de premsa del setembre en què es presentava la iniciativa– era un dels objectius de la jornada. I, evidentment, també és un dels propòsits de la refundació de l'Associació de Serveis i Comerç de Parets del Vallès (ASIC), que el mateix diumenge aprofitava l'escenari del Posa't guap@ per presentar-se després de gairebé quatre anys inactiva.

L'ASIC ja compta amb almenys 37 comerços associats i, evidentment, el primer missatge que van llençar pretenia arribar encara a més empreses: "Animem la resta de comerços que pugueu formar part de la nova iniciativa", deia el president de la nova junta, l'Ivan Ribera (Dye&Dry estilistas), qui assegurava que "no ha estat fàcil recuperar l'ASIC, però tenim moltes ganes i il·lusió".

També des del faristol, el vocal Miquel Acosta (Gelato di Fabio) deia: "Avui és un dia on fem història, avui és un dia on venim a treballar pels comerços locals i a incentivar i a què hi hagi una sinergia entre el poble i aquests a qui tots els dies ens costa tantíssim aixecar la persiana".

Per a l'associació de comerciants, la promoció de fires com la de diumenge "són una part important" de la feina a fer. De fet, ja tenen diverses idees sobre la taula d'accions a executar, tot i que encara manca concretar-les.

Ara bé, també hi ha altres fites menys visibles però no menys importants a aconseguir a partir d'aquesta entitat, com pot ser la compra generalitzada de productes o programes que diversos negocis necessiten. "Per exemple, ordinadors o TPV: busquem una empresa que en vengui, demanem quins comerços ho necessiten, i no és el mateix comprar-ne un, que 20 o 30", explica el president, qui assegura que amb aquesta unificació es poden assolir descomptes.

"Tenir més força davant d'entitats com poden ser l'Ajuntament per aconseguir coses, i defensar el comerç local i de proximitat" són altres de les raons de ser de l'ASIC, segons el vocal Pascual Farré (Floristeria Parets).

L'alcalde, Francesc Juzgado, valorava molt positivament la reactivació de l'ASIC i instava la ciutadania a comptar més amb el comerç de proximitat: "Demano a tothom que compri a les botigues de Parets; tots som una mica responsables de mantenir viu el nostre comerç, perquè de cadascú de nosaltres depèn també la seva supervivència".

Edicions locals