50 anys de la Floristeria Tin-Ram

Divendres es complien les noces d'or de la floristeria paretana

Economia

Les germanes Tintó (copropietàries) i el Rafa (treballador de la floristeria)
Les germanes Tintó (copropietàries) i el Rafa (treballador de la floristeria) | Floristeria Tin-Ram

El 14 d'octubre de 1972, l'Anna Ramon Oliveres obria la persiana d'una floristeria que justament divendres passat celebrava les noces d'or.

Ubicada des del 2008 al número 241 de l'avinguda de Catalunya, durant més de tres dècades la botiga va estar al carrer del darrer, el carrer del Raval (anomenat els primers anys carrer de José Antonio).

"A ma mare li agradaven molt les plantes i les herbes remeieres, ja ho portava això a dins la mama", explica la Teresa Tintó Ramon –filla de la fundadora i actual copropietària de la floristeria juntament amb la seva germana Matilde–. Dels primers anys, també recorda com anaven fins al Mercat de les Flors de Barcelona dos o tres dies per setmana per recollir les flors i les plantes, i tot havia d'entrar en aquell cotxe d'unes dimensions ben reduïdes.

El passat 17 de setembre van fer la festa del 50è aniversari, i la gran assistència de la ciutadania va ser ben satisfactòria. "Va venir tanta gent que no ens ho esperàvem; va ser una festa familiar amb els clients", afirma la Teresa, mentre que la Matilde afegeix que l'acte va servir també com a "agraïment als clients, que ens han respost sempre molt bé".

Edicions locals