El Ball de Gitanes de Parets i els Manyacs, finalistes al premi grup de l'any 2022 d’Adifolk

El 26 de novembre es lliuraran a Balaguer els premis d'Adifolk, i les dues entitats paretanes opten a endur-se'n un

Cultura

La colla del Ball de Gitanes de Parets i la colla els Manyacs de Parets han estat seleccionades com uns dels grups finalistes al Premi grup de l'any 2022 de l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), juntament amb deu grups més.

L’entitat Adifolk ha reconegut enguany els grups paretans per la seva participació i organització de la 50a Jornada Internacional Folklòrica (JIF) de Catalunya amb la visita del grup Detelini de Bulgària, que es va celebrar a Parets el 4 de setembre. A més, l’associació també ha valorat la participació de Gitanes de Parets en esdeveniments com la 1a Festa Infantil de la Cultura Catalana InCulCat a Capellades i el 34è Aplec Internacional d'Elvas (Portugal).

La presidenta de la Colla Ball de Gitanes de Parets, Margarita Planas, explica: “Després de la situació sanitària amb la pandèmia vam dir que aquest any participaríem en tot el que ens oferissin. Vam anar a InCulCat, a Capellades, a l’Aplec Internacional d'Elvas i vam organitzar les jornades JIF a Parets; participar en aquests actes ha estat el nostre premi. Amb ser finalistes no hi comptàvem i per a nosaltres això és el premi”.

El president de la Colla Castellera Manyacs de Parets, Jordi Domènech, hi apunta: “Hem rebut la notícia inesperada amb molta alegria. Estem molt contents d’haver participat en un esdeveniment cultural com el de l’acte que va organitzar la colla Ball de Gitanes a Parets amb Adifolk. En aquest sentit, ens fa molta il·lusió estar nominats com a finalistes al Premi grup de l'any 2022 d’Adifolk”.

El premi es lliurarà el pròxim 26 de novembre a la Gala de l’any 2022 d’Adifolk, a Balaguer, en una festivitat que té per objectiu mostrar el reconeixement a un grup, a una federació i a una personalitat que hagi destacat en el camp cultural durant l’últim l’any. En aquest sentit, dins la modalitat de grups 2022, una de les dues colles paretanes optaran per endur-se’n el premi.

Edicions locals