L’Ajuntament de Parets rebaixa l’IBI i augmenta la taxa d'escombraries

Els paretans i les paretans pagaran el 2023 un 2,5% menys de l'impost sobre béns immobles i gairebé 20 euros més pels residus

Política

L’Ajuntament de Parets rebaixa l’IBI i augmenta la taxa d'escombraries
L’Ajuntament de Parets rebaixa l’IBI i augmenta la taxa d'escombraries | Aj. Parets

El ple de l'Ajuntament de Parets ha aprovat inicialment les ordenances fiscals pel 2023, un acord que contempla la reducció de l'impost sobre béns immobles (IBI) i la suspensió de les taxes a les terrasses, així com més incentius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Però també torna a comptar amb un augment de la taxa d'escombraries.

Entre les mesures més destacades hi ha la rebaixa del 2,5% de l'IBI juntament amb l’ajut de l'IBI per a persones amb escassa capacitat econòmica que s’augmenta fins als 140 euros anuals. També s’ha aprovat la suspensió un any més la taxa de terrasses de bars i restaurants amb l’objectiu de donar suport a la reactivació econòmica de la restauració al municipi. D'altra banda, la normativa també compensarà i premiarà als veïns i veïnes que separen els residus, augmentant el descompte per l'ús de la deixalleria de 12 euros a 24 euros.

"Les mesures en la majoria de congelació d'impostos i taxes responen a l’actual context econòmic marcat per la pujada dels preus de consum que aconsella no augmentar la pressió fiscal a les activitats econòmiques i a la ciutadania", explica el govern paretà.

No tot són rebaixes, i un any més hi haurà un augment de la taxa d'escombraries. Concretament, els paretans hauran de pagar 19,72 euros més l'any per aquest impost, un increment que, segons el govern, "es deu al fet que a Parets la taxa d'escombraries no cobreix la despesa de la gestió dels residus que es produeixen. És una mesura que es va realitzant des de fa anys per equiparar les taxes amb la resta de poblacions veïnes".

El text, debatut a la sessió plenària extraordinària de dijous passat, va rebre el suport de l'equip de govern (PSC i Sumem Esquerres a Parets) i el vot en contra del partit Parets per la República-Junts per Catalunya, de Ciutadans i d'Ara Parets Esquerra Republicana de Catalunya.

Edicions locals