Les cineastes paretanes Anna Moragriega i Núria Dunjó, preseleccionades als Gaudí

Els curtmetratges ‘Nadia’ i ‘Harta’ són dos els onze que han passat el primer cribratge del festival del cinema català

Cultura

Anna Moragriega i Núria Dunjó
Anna Moragriega i Núria Dunjó

La productora de cinema Anna Moragriega i la guionista Núria Dunjó —totes dues paretanes— han estat preseleccionades per a la 15a edició dels Premis Gaudí. D'entre els 61 curtmetratges inscrits, l'Acadèmia del Cinema Català n'ha seleccionat 11, dos dels quals són els de les paretanes.

La productora de cinema Anna Moragriega, candidata amb el curtmetratge Nadia amb el qual ha fet un recorregut bastant gran per festivals d'arreu, apunta: “Esperem tenir molta sort, però de moment estem molt contentes d’haver arribat fins aquí”.

La guionista Núria Dunjó —que també està preseleccionada per als Goya amb el mateix curt, Harta— destaca que tenen “molta il·lusió i molta esperança” i malgrat que fins al 15 de desembre no sabran si seran finalistes dels Gaudí, “arribar fins aquí ja ens fa felices”.

L’Acadèmia del Cinema Català va arrencar divendres la primera ronda de votacions de la quinzena edició dels Premis Gaudí i romandrà oberta fins al 2 de desembre. En total onze curtmetratges competiran enguany per una de les estatuetes per la Gala del cinema català, que se celebrarà el 22 de gener de 2023.

Edicions locals