Kènia Domènech, escollida secretària d'afiliació a l'executiva nacional d'Esquerra

Les bases han ratificat la direcció del partit aquest diumenge

Política

Les bases d'ERC van aprovar diumenge la nova executiva que continuarà presidida per Oriol Junqueras, amb Marta Rovira com a secretària general. La paretana Kènia Domènech ha estat elegida secretària d'afiliació del partit.

La militància ha ratificat l'única candidatura presentada, encapçalada pel tàndem Junqueras-Rovira, amb el suport del 87% dels vots emesos en la jornada electoral, que, a més, ha comptat amb un 50,2% de participació. La nova direcció prepararà els documents estratègics que es votaran al Congrés Nacional del gener, inclosa la ponència política del partit.

El president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, repeteix al capdavant del Consell Nacional. Pere Aragonès, com a Coordinador Nacional, i la portaveu del partit, Marta Vilalta, com a Secretària General Adjunta, també són altres noms destacats.

Completen l'executiva com a vicesecretaris generals de diferents àrees, Marta Vilaret (Drets, llibertats i lluita Antirepressiva), Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estretàgia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI), Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Pel que fa a la resta de secretaries la candidatura inclou Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Eva Baró (Gestió del coneixement), Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Pau Morales (Organització), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global), Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial), Enric Marin (Educació i Cultura), Chakir El Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets socials i ciutadania).

La votació serà telemàtica, i el partit informarà dels resultats de la candidatura conjunta i de la votació dels consellers nacionals la nit de diumenge. La nova executiva es constituirà ja la setmana que ve. A partir d'aleshores, la direcció entrant encarrilarà la documentació estratègica que es debatrà els propers mesos, i es votarà al Congrés Nacional del gener -encara sense data. ERC ha decidit avançar la feina, tenint en compte les eleccions municipals del maig, i que a finals del 2023 hi hauria comicis al Congrés.

Edicions locals