Comuns liderarà la llista de Parets En Comú Podem

Els dos partits han acordat presentar-s'hi plegats, complint amb l'acord nacional

Política

Parets en Comú i Podem Parets han segellat aquesta tardor l'acord per presentar-se de manera conjunta a les eleccions municipals, i ho faran amb la denominació de Parets en Comú Podem.

Segons explica en Marc Pardina, responsable de política municipal de Parets en Comú, s'ha arribat a un acord "tant programàtic, com de visió de futur i concepció d'un nou Parets, com de llistes electorals". En aquest sentit, el principal punt de l'acord indica que el cap de llista serà un membre de Parets en Comú, mentre que la resta de la llista serà cremallera, alternant persones de Podem i dels comuns.

El pacte nacional de les dues formacions polítiques els forçava a haver d'entendre's. Amb tot, Montserrat Utrera, portaveu i responsable de feminisme de Podem Parets, admet que el procés no ha estat senzill: "Hi ha hagut dificultats, perquè considerem que la marca Podem encara té molta força".

Ara per ara, els dos partits es troben realitzant processos interns per confeccionar les seves pròpies llistes. De fet, Podem Parets ja ha escollit la seva candidata –que hauria de ser la número 2 de la llista electoral–, però han optat per no fer-ho públic encara i anunciar-ho conjuntament amb Parets en Comú quan aquests finalitzin el seu procés de primàries.

Tots dos partits formaven part de Sumem Esquerres a Parets, però en van acabar sortint arran de la moció de censura. Tanmateix, Montserrat Utrera –actual portaveu de Podem Parets–, puntualitza que el cercle local de Podem s'havia desactivat abans de la moció, perquè no es complien els requisits exigits pel partit: "Podem és assembleari, aquest és un dels requisits perquè el cercle es mantingui actiu, i des de la coalició de Sumem Esquerres a Parets, Podem Parets va deixar de fer assemblees".

Edicions locals