Mig segle de Grifols a Parets

L'empresa celebrava dijous els 50 anys de la seva fàbrica al municipi

Economia

Raimon Grifols, consellers delegats de la companyia
Raimon Grifols, consellers delegats de la companyia | Silvia Ferran / Aj. Parets

La planta industrial de Grifols del Polígon Llevant de Parets del Vallès va celebrar dijous els seus primers 50 anys al municipi. L’acte va tenir lloc a les seves instal·lacions, que van acollir la presentació d’una exposició amb motiu de l’aniversari sota el títol Parets, 50 anys de la primera gran fàbrica, una visita a la planta de fraccionament i dosificació d’albúmina i, finalment, els parlaments per culminar la commemoració de la celebració.

L'acte va comptar amb la presència dels consellers delegats de Grifols, Raimon Grifols i Víctor Grifols, juntament amb altres autoritats de l’empresa. També hi van assistir l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, el segon tinent d'alcaldia, Francesc de la Torre, i la regidora d’Urbanisme, Rosa Martí; l’alcaldessa de Lliçà de Vall, Marta Bertran; el director general de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI), Joaquim Colom, i la subdirectora general de la UEI, Susana Berenguel.

El conseller delegat de Grifols, Raimon Grifols, va apuntar que “a Parets del Vallès sempre ens hem trobat benvinguts i hem sentit el suport de l’Ajuntament de Parets"

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “és un honor i un plaer poder celebrar avui els 50 anys de l'arribada de la primera planta de Grifols a Parets". També afegia que "l'Ajuntament de Parets i l'empresa Grifols hem treballat durant tots aquests anys amb un objectiu comú: fer del nostre territori un espai competitiu i innovador per construir un futur esperançador per la nostra economia". Alhora, manifestava l'interès "per establir mecanismes de col·laboració en aspectes com el foment de l'ocupació, la competitivitat, la innovació, la qualitat, l'eficiència, el respecte per l'entorn i el medi ambient, i en tot allò que comporti un benefici per la ciutadania i la societat en general".

L’empresa Grifols es va instal·lar a Parets l’any 1972 i des d’aleshores la seva presència ha crescut a la localitat fins a arribar a les vint-i-tres ubicacions actuals. A les seves instal·lacions s’hi produeixen medicaments derivats del plasma, solucions parenterals i productes diagnòstics destinats a millorar la salut i el benestar de les persones. L’any 1995 la planta va ser la primera farmacèutica del país en obtenir la llicència de la FDA (Administració d'Aliments i Fàrmacs), màxim organisme regulador dels medicaments als Estats Units, per a la fabricació d’un producte plasmàtic, l’albúmina.

Edicions locals