Primer pas per constituir l'Àrea de Promoció Econòmica Urbana del Sector Autopista

L'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès ho va sol·licitar el passat agost a l'Ajuntament paretà

Economia

Primer pas per constituir l'Àrea de Promoció Econòmica Urbana del Sector Autopista
Primer pas per constituir l'Àrea de Promoció Econòmica Urbana del Sector Autopista | Consell Comarcal del Vallès Oriental

La Junta de Govern de Parets del Vallès aprovava a finals d'octubre el projecte de constitució de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) al Sector Autopista, promogut per l'Associació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV), un tràmit inicial del qual se'n va donar compte al ple ordinari celebrat dijous.

Precisament va ser l'AIBV qui a l'agost entrava una instància a l'Ajuntament per a la creació de l'APEU en aquesta zona, amb un pla de treball per executar en quatre anys per treballar àmbits com la neteja, manteniment, fibra o vigilància.

Ara caldrà iniciar els tràmits per a l’aprovació d’una ordenança municipal per poder fer efectiva la recaptació de les quotes per al finançament de l’àrea de promoció econòmica urbana –la gestió de les quotes es farà íntegrament des de la gestora de l'APEU i en cap cas per part de l'Ajuntament–.

A finals de novembre se celebrarà una altra reunió amb totes les parts implicades per la continuació del projecte i poder procedir, posteriorment, a l’aprovació definitiva. Perquè la iniciativa pugui reeixir, també haurà de ser ratificada pels propietaris del polígon referit. En aquest sentit, cal que els propietaris que votin representin com a mínim el 50% de la superfície construïda.

El regidor de Promoció Econòmica, Toni Fernández, destacava al ple que els objectius d'aquestes àrees de promoció econòmica són "crear espais de cooperació empresarial, fomentar la competitivitat i que les empreses formin part de la configuració i gestió del model industrial". També avançava que, si finalment es constitueix, "l'Ajuntament posarà més del 50% de l'aportació econòmica".

En la sessió plenària, el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, valorava "amb bons ulls" l'aprovació de l'APEU, alhora que esmentava que la necessitat de l'APEU "posa de manifest la manca d'actuació en els darrers anys i manca de lideratge del nostre Ajuntament".

Edicions locals