El Circuit acull el final del Campionat de Resistència d'Espanya

Els cotxes GT de resistència ompliran un cap de setmana més la instal·lació

Esports

El traçat acollirà un nou final de temporada
El traçat acollirà un nou final de temporada | Circuit de Barcelona-Catalunya / Miquel Rovira

El Circuit de Barcelona-Catalunya acull aquest diumenge 27 de novembre la gran clausura del Campionat d'Espanya de Resistència GT-CER, una cita que es caracteritza per la celebració d'una cursa de dues hores de durada en la qual tant GT’s com turismes ofereixen un espectacle únic.

El certamen, promogut per l'empresa catalana V-Line Org., aglutina en una única graella una infinitat de categories i classes que, a més, es juguen els títols de la temporada al Circuit de Barcelona-Catalunya. En la divisió de GT’s, són Francisco Abreu i Francisco Mora la dupla guanyadora, amb pràcticament 100 punts d'avantatge. Aquests pilots són alhora els líders de la Classe 2, mentre que el dominador de la Classe 1 i de GPX és l'holandès Cor Euser. L'experimentat Francesc Gutiérrez compta amb una escletxa de pràcticament 60 punts al punt més alt de la classificació de la categoria GPR.

Deixant a un costat els GT’s, José Manuel de los Milagros podria proclamar-se campió de la Classe 1 del CER, així com de la D1. Per a l'ocasió compta amb la inestimable col·laboració de Nerea Martí als comandaments del BMW M2 CS Racing. Henk Van Zoest és el més avantatjat dels participants de la Classe 2, encara que Juan Campos li podria prendre aquest honor. Oscar Plazio i Carlos Plazo presenten la seva candidatura al capdavant de la D2, mentre que Smörg fa quelcom semblant a la D3. José Luis López i Álvaro Rodríguez podrien col·locar-se la corona de la D4, el que també li podria succeir a Juan Campos a la D5.

Entre la llista de participants, que suma aproximadament 30 competidors, es troben noms com Jordi Gené, un pilot que ja ha provat sort al Circuit amb el certamen de resistència en altres ocasions, com va fer per exemple l’any 2020. Enguany puja novament al Cupra TCR amb la següent generació Gené, concretament amb el jove Eric Gené, i tots dos ho faran enrolats en l'equip Monlau Competición. L'antic integrant del programa de Joves Pilots del Circuit Nil Montserrat també ha confirmat la seva presència. Ho farà al volant del Mercedes AMG GT4 i amb escuderia pròpia, l’NM Racing Team.

El GT-CER no serà l'únic que es reptarà a la pista catalana. Promogut pels mateixos organitzadors, l’Open Oldtimer exhibirà les seves imponents unitats clàssiques per primera i única vegada aquesta temporada. En el programa esportiu també figura el Campionat Regional, aglutinant diversos territoris com Aragó, la Comunitat Valenciana i Catalunya; i el Català de Velocitat.

Edicions locals