L'ús de tèxtil reutilitzable permet estalviar 1.865 kg de residus a l'Hospital

El de Mollet ha estat un dels cinc centres participants del projecte 'Vestim 5 hospitals amb 0 residus i 0 emissions'

Societat

L'ús de tèxtil reutilitzable permet estalviar 1.865 kg de residus a l'Hospital
L'ús de tèxtil reutilitzable permet estalviar 1.865 kg de residus a l'Hospital | AXIOMA

L'Hospital de Mollet ha aconseguit estalviar en una setmana 1.865 kg de residus gràcies a l'ús de productes tèxtils reutilitzables. Aquesta reducció ha estat
possible gràcies a la participació del centre hospitalari en el projecte Vestim 5 hospitals amb 0 residus i 0 emissions.

La iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus –celebrada del 19 al 27 de novembre– ha estat impulsada per AXIOMA SOLUCIONS, l’empresa de serveis i suport sanitari vinculada a MútuaTerrassa. Una proposta amb la qual AXIOMA ha subministrat amb el seu producte tèxtil reutilitzable cinc
grans hospitals –l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital de Mollet i l’Hospital Universitari de Bellvitge–.

Aquests cinc centres s'han proveït amb diferents productes tèxtils reutilitzables com són les bates de protecció EPI, les bates estèrils, els pijames quirúrgics i la cobertura quirúrgica. Gràcies a aquests materials, els centres han deixat de generar residus d'un sol ús com els que es poden produir en una intervenció quirúrgica major –uns 3,5 kg aproximadament–.

L'acció ha suposat l’estalvi d'uns 10.226 kg de residus en total.

Edicions locals