Les Gitanes de Parets, premiades per Adifolk com a grup de l’any 2022

Els Manyacs també eren finalistes d'aquesta 5a Gala d'Adifolk

Cultura

Les Gitanes de Parets, premiades per Adifolk com a grup de l’any 2022
Les Gitanes de Parets, premiades per Adifolk com a grup de l’any 2022 | Aj. Parets

La colla del Ball de Gitanes de Parets va ser reconeguda dissabte a Balaguer amb el premi grup de l'any 2022 de l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), en el marc de la 5a Gala Adifolk. L’entitat organitzadora va premiar l’associació paretana per la seva participació enguany a la 50a Jornada Internacional Folklòrica (JIF) de Catalunya amb el grup Detelini de Bulgària, a la 1a Festa Infantil de la Cultura Catalana InCulCat a Capellades i al 34è Aplec Internacional d'Elvas (Portugal).

La presidenta de la Colla Ball de Gitanes de Parets, Margarita Planas, destaca la il·lusió que senten per haver rebut el premi: "El reconeixement l’hem recollit en nom de tots els balladors i mestres que han passat per la nostra entitat al llarg de la nostra història. Entre tots s’ha fet possible mantenir viva la flama del Ball de Gitanes del nostre poble, moltes gràcies en nom de tots".

Per la seva banda, l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, assegurava sentir "orgull" perquè entitats com el Ball de Gitanes "portin el nom de Parets arreu". Per al regidor de Cultura, Francesc de la Torre, aquest és "un reconeixement més que merescut".

Cal destacar que la colla castellera els Manyacs de Parets també eren finalistes d'aquest premi.

Edicions locals