La violència masclista, 'un problema endèmic'

El 25 de novembre es llegia a la plaça de la Vila el manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Societat

La violència masclista, 'un problema endèmic'
La violència masclista, 'un problema endèmic' | Silvia Ferran / Aj. Parets

Com és habitual, la plaça de la Vila de Parets va acollir el passat 25 de novembre la lectura del manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, a càrrec de la regidora d’Igualtat i Feminisme de Parets, Laura Lozano, i de la regidora d’LGTBI i Transversalitats, Maria Gorina.

Per a Lozano, la violència masclista és "un problema endèmic que tenim a tot el món i creiem que és un dels dies on més rellevància hem de donar perquè es visualitzi que encara ho seguim patint". Gorina, per la seva banda, afegia que aquests com el que cada any duen a terme serveixen per posar "un petit granet de sorra per a conscienciar-nos de la situació".

Posteriorment, es va procedir a anomenar els noms de les 43 dones assassinades a Espanya des de l'1 de gener de 2022 per violència masclista, i es va col·locar una rosa per la memòria de cada una d’elles.

Durant l’acte institucional també hi va haver una interpretació musical amb violí a càrrec de l’artista d’AMACAT (Associació de Musicoterapeutes i Arterapeutes de Catalunya) Abril González.

Edicions locals