Parets encendrà divendres els llums de Nadal

Aquest cap de setmana hi haurà la Fira de Nadal a la plaça de la Vila, farcida de comerços locals

Cultura

Imatge de l'enllumenat del 2021
Imatge de l'enllumenat del 2021 | Silvia Ferran / Aj. Parets

Aquest divendres arrenca el Nadal a Parets del Vallès, amb l'acte d'encesa dels llums i que anirà seguit el cap de setmana de la fira de Nadal a la plaça de la Vila, amb múltiples actes.

La primera acció consistirà en la tradicional encesa de l’enllumenat de les festes de Nadal als carrers del municipi, que se celebrarà a les 19 h al parc del Sot d’en Barriques. L’acte està obert a tots els veïns i veïnes i comptarà amb un concert de l’artista molletana Nina Ros, que interpretarà nadales i quatre cançons del seu últim disc (Volta al sol). A més, hi haurà polvorons, sucs i moscatell per a tots els assistents.

Enguany, amb la voluntat de disminuir la despesa econòmica associada a la il·luminació nadalenca i de reduir la contaminació lumínica, s’ha endarrerit l’acte de l’encesa de les llums al dia 2 de desembre –l’any passat va fer-se el 25 de novembre–. A més, pel que fa a les hores, aquest any les llums s’encendran amb l’horari d’encesa de l’enllumenat públic i s’apagaran cada dia a les 23.30 h, excepte els dies 24 i 31 de desembre i la nit de reis, que s’apagaran a les 00.30 h. En aquest sentit, a banda de l’endarreriment del dia de l’encesa, els nous horaris representaran una reducció energètica d’il·luminació d’una hora i mitja cada dia.

Una Fira de Nadal 100% local

L’endemà de l’encesa de les llums, se celebrarà la Fira de Nadal a la plaça de la Vila amb parades dels comerços i entitats del municipi durant el cap de setmana del 3 i 4 de desembre. En primer lloc, el dissabte 3 de desembre hi haurà: la cartera Reial i tallers infantils a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume; el taller de castellers, a càrrec de la colla castellera Manyacs; la cercavila del Cap Gros de la Grossa de Nadal a càrrec d'El Mirall; la inauguració de la Fira de Nadal 2022, a les 11.15 h; l’espectacle infantil a càrrec de la Companyia Més Tumàcat; el Gall de Parets, cercavila de la Colla Gegantera de Parets; i les Danses Esbojarrades, de la Companyia La Sal dels Mars.

La programació de la Fira de Nadal seguirà el diumenge 4 de desembre amb: el taller de figuretes de fang a càrrec de l'Agrupació Pessebrista de Parets; la cartera Reial i tallers infantils a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume; la Christmas Storytimes a càrrec de Kids&Us Parets; el teatre itinerant amb l'espectacle The Bellboy, de la Companyia Karlus; i el concert de gòspel a càrrec del grup The Gourmets Vocal Quartet, a l'església de Sant Esteve.

A més, durant tot el cap de setmana hi haurà: les parades de comerços i entitats del poble; l’Arbre dels Desitjos una activitat on qui ho vulgui podrà escriure o dibuixar el seu desig per al 2023 i penjar-lo a l’arbre a la plaça de la Vila amb l’objectiu de recollir les esperances i els somnis dels paretans i les paretanes; el concurs de dibuix infantil a càrrec de la Penya Blaugrana de Parets del Vallès; el taller Decorem l'avet de l'ASIC, a càrrec de l'Associació de Serveis i Comerços de Parets; i el taller Construeix el teu Tió, a càrrec de la Floristeria Parets.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca que "el cent per cent" de les parades són de comerços locals i anima la ciutadania "que vingui a passejar i també a adquirir totes aquelles compres de Nadal que encara som a temps de realitzar".

El Pessebre Monumental, a partir de dissabte

Per últim, a partir de dissabte es podrà visitar la 36a edició del Pessebre Monumental de Parets del Vallès –el pessebre sobre taula més gran de Catalunya, de 230 metres quadrats–, a sota la plaça de la Vila. Enguany el pessebre incorpora novetats com els paisatges típics catalans i zones amb molts arbres, entre altres novetats, a més, també manté l'efecte de dia i nit.

El pessebre es podrà visitar del 3 de desembre fins al 22 de gener de 2023. Pel que fa als horaris de visita seran de matí, d’11 a 13.30 h, i de tarda, de 17 a 20.30 h. Els dies que estarà obert en les dues franges, de matí i tarda, seran tots els caps de setmana i els festius; per altra banda, només s’obrirà a la tarda el 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3, 4 i 5 de gener. El 31 de desembre només es podrà visitar en horari de matí.

Edicions locals