Onat Foundation entrega els Premis Inclusius de l'Esport Català 2022

L'entitat paretana ha lliurat nous premis com el guardó individual o el Sergi Mingote d'esports de muntanya

Esports

La fundació paretana va reconèixer un any més els projectes d'esport inclusiu
La fundació paretana va reconèixer un any més els projectes d'esport inclusiu | Onat Foundation

L'Onat Foundation, amb seu a Parets, va entregar dijous els Premis Inclusius de l'Esport Català. La quarta gala va tenir lloc a la seu de l'INEFC, de Barcelona i va reconeixer una desena de projectes, tant individuals com col·lectius. La voluntat dels premis és mantenir el llegat de l'alpinista Sergi Mingote, amb la finalitat de fer realitat, mitjançant beques, de projectes esportius inclusius amb persones amb capacitats diferents. 

Com a novetat d'enguany, s'han creat dos premis enguany amb el guardó individual i el Sergi Mingote d'esports de muntanya. La beca individual va ser per l'entrenador Marc Fuentes, de 23 anys i veí de Montornès, que és tècnic del primer equip adaptat de futbol del CF Vilanova del Vallès i forma part del cos tècnic de la base del RCD Espanyol. El premi Sergi Mingote, va ser pel projecte Amb pas ferm, de l'Agrupació d’escoles i AFAS d’educació especial dels centres CEE Els Àngels, el CEE Ventijol i el CEE Font de l’Abella (Girona), que promouen marxes.

Els altres vuit premis inclusius van ser pels projectes de natació artística sincronitzada, de Sincrogestió; les jornades inclusives de l'esport, de Capaç i Vàlida; l'Handbol-in, del CH Cardedeu i la Fundació Lluïsa Oller; l'associació d'esport i lleure Comkedem; la creació de l'equip de bàsquet Únics de Cerdanya, del Centre Ocupacional de Cerdanya; la pràctica del patinatge inclusiu de gel, de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern; l'equip mixt de Waterpolo Ability; i el projecte de donar la volta a la península Ibèrica en bicicleta, del Club Esportiu Alba de ciclisme.

La gala esportiva va comptar amb Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat física, de la Generalitat, i Francesc Colomé, president d'Onat Foundation, que va es va mostrar "orgullós de fer visible, allò que moltes vegades és invisible. L'esport ens fa iguals. Si hem aconseguit fer-ho visible ja ens trobem recompensats". Durant la gala es van fer mencions de record i estima cap al paretà Sergi Mingote, impulsor dels Premis Inclusius de l'Esport Català.

Edicions locals