El pessebre monumental recupera les figures tradicionals catalanes
Com a novetat, les figures fetes amb impressió 3D duen els rostres dels membres de l'Agrupació Pessebrista Parets
Després que l'any passat l'Agrupació Pessebrista Parets apostés per una creació completament diferent, ambientada en l'antic Egipte, enguany han tornat al pessebre tradicional català, amb figura hebrea.
També han seguit experimentant amb una de les grans novetats del 2021, les impressions 3D. "Les figures no són totes amb la mateixa cara, que és el que ens trobàvem l'any passat amb Egipte, i hi hem recreat les cares dels membres de l'entitat a les figures 3D", explica el pessebrista Raimon Turull.
El 3D també els ha permés recrear "jocs d'infància com arrancar la ceba, el cuit i amagar, el pica paret, la rotllana, saltar la corda, un gronxador...", apunta Turull, qui destaca que gràcies a aquesta eina poden disposar de molt material que no troben, i en aquest cas, entre d'altres, també han fet molts cavalls. De fet, assenyala que sobre els 230 metres quadrats de pessebre hi deuen haver unes 200 figures de persones, així com uns 400 animals. "Potser un dels anys que hem posat més gent i més animals: hi ha grans ramats d'ovelles, de cabres, de béns, i totes les cases tenen les seves gallines, els seus porcs, el seu bestiar, la seva aviram...", menciona Turull.
Pel que fa a la part tècnica, precisament en Raimon Turull n'és l'encarregat, i remarca que l'aigua és ben protagonista: "Tenim una serraria impulsada a través d'un saltant d'aigua, i una nòria també impulsada per aigua que representa una pedrera que mol les pedres per fer la grava", explica.

Obert fins al 22 de gener
Dissabte s'inaugurava el 36è Pessebre Monumental –sota la plaça de la Vila–, que es podrà visitar fins al 22 de gener. Estarà obert tots els caps de setmana i festius d'11 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h. A més, els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3, 4 i 5 de gener estarà disponible en horari de tarda; i el 31 de desembre, en horari de matí.