La cooperativa paretana QFPlus crea amb la madrilenya Comafe la societat NeoPro

Es preveu que comenci a operar al gener, convertint-se així en el grup cooperatiu ferreter més gran d'Espanya

Economia

La cooperativa paretana QFPlus crea amb la madrilenya Comafe la societat NeoPro
La cooperativa paretana QFPlus crea amb la madrilenya Comafe la societat NeoPro | Comafe

La cooperativa paretana de ferreteria Quality Ferreteria Plus (QFPlus) i la madrilenya Comafe han posat en marxa la societat limitada NeoPro. L'objectiu de la nova societat, la qual està previst que comenci a operar a partir del mes de gener, és centralitzar les activitats comercials d'ambdues companyies, que participen per igual (50%) d'aquesta nova societat, millorant d'aquesta manera els serveis de compra i els punts de venda.

D'aquesta manera, Neopro assumirà l'activitat comercial de les dues cooperatives, integrant en una mateixa estructura els equips de compres, màrqueting i vendes. Neopro també gestionarà les compres i els pagaments a proveïdors dels magatzems actuals (Alacant, Parets, Madrid i Palma). Així mateix, es preveu que la nova societat s'integri a la central de compres NCC, substituint la paretana QFPlus. 

Pel que fa als socis, no tindran una vinculació directa amb Neopro, sinó que seguiran sent socis de les cooperatives. La nova societat tindrà la seu fiscal a Madrid i compararà amb seus operatives a Madrid, Barcelona, Mallorca i Alacant. L'òrgan de gestió, i del qual dependran les decisions estratègiques, serà el consell d'administració que estarà format per quatre consellers de QFPlus i 4 de Comafe.

Mentre que el president durant els primers quatre anys serà Delfí Sirvene de QFplus i el secretari Enrique Pagnon de Comafe. Pel que fa a la gerència queda en mans d'Alfredo Diaz i com adjunt tindrà a Jaume Cladellas, encara que ambdós seguiran sent a la vegada els gerents de les cooperatives.

La nova societat estima un volum de compra de 150 milions d'euros pel 2023. Això suposa un estoc de magatzem que preveu superar la facturació dels 90 milions d'euros. Així mateix, comptarà amb més de 800 punts de venda, 10 marques pròpies i tres cadenes ensenya, Optimus, FerrOkey i Ferrcash. 

Neopro s'ha presentat en els últims dies als proveïdors en diverses jornades tant a Comafe com a QFPlus. Els quatre directors de Neopro, Luis Rubio, Javier Claver, Pau Naharro i Aymar Guiral, van ser els encarregats de presentar la nova societat. 

Edicions locals