De les principals catifes vermelles del cinema, al Teatre de Can Rajoler

Les cineastes paretanes Núria Dunjó i Anna Moragriega van projectar els curtmetratges 'Harta' i 'Nadia' en un acte de Parets per la República

Cultura

De les principals catifes vermelles del cinema, al Teatre de Can Rajoler
De les principals catifes vermelles del cinema, al Teatre de Can Rajoler

La Núria Dunjó i l'Anna Moragriega són dues cineastes paretanes que darrerament han trepitjat les catifes vermelles de grans festivals cinematogràfics –incloent-ne les dels Goya i els Gaudí– i que el passat divendres 2 de desembre van poder projectar dos curtmetratges al Teatre de Can Rajoler.

En un acte organitzat per Parets per la República-Junts, els assistents al teatre paretà es van poder emocionar amb dues històries que estan preseleccionades per als Premis Gaudí.

Harta, de la guionista Núria Dunjó, posa en escena els Punts de Trobada Familiar, on la Carmela, el dia del seu 12è aniversari, és obligada a veure el seu pare a causa de la sentència per violència masclista que aquest té cap a la seva mare.

Nàdia, produït per l'Anna Moragriega, explica la història d'una model de 18 anys, absorbida pel món de la moda i l'exhibicionisme a les xarxes socials, i qui vol operar-se una deformitat que té a les orelles. Aquesta obsessió anirà en paral·lel al càncer interminable del seu pare.

Manquen espais per als curts

En acabar les projeccions, les cineastes i la regidora de Parets per la República, Neus Jordà, van fer un col·loqui que va repassar tant els dos films, com les carreres de totes dues protagonistes.

Les minses difusions dels curtmetratges van ser una de les reflexions que van compartir plegades. "Ningú vol fer curts", deia Dunjó, qui justificava aquesta contundent afirmació assegurant que "el procés molt semblant al d'una pel·lícula". La guionista també va lamentar que tampoc "ningú els veu", malgrat considerar que "el format és superagraït i hauria d'estar molt més estès justament ara que ens agraden les coses molt ràpides".

Per la seva banda, Moragriega assegurava que "al Vallès hi ha molt talent i es podrien fer projeccions de curts de gent d'aquí". En aquest sentit, apuntava aquests films podrien tenir el seu espai "empaquetant-ho amb diverses projeccions".

Totes dues es mostraven molt "il·lusionades" perquè l'acte fos a casa, a Parets, i animaven a "seguir fent aquests actes".

Hi haurà segona edició?

Davant d'això, Neus Jordà va deixar la porta oberta a què el partit organitzi noves projeccions de curts: "Em vaig atrevir a anomenar l'acte com a Festival de Curtmetratges; podríem dir que és el primer, i a veure si podem fer-ne un segon, un tercer...".

A banda d'això, la regidora assegurava que aquest acte s'havia de fer tant sí com no: "No pot ser que tinguem gent així a Parets i que no estiguem veient els seus curts".

Edicions locals