Gairebé 200 particulars s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a Parets des del 2021

El govern preveu instal·lar plaques a l'escola Pompeu Fabra, que se sumaran a les que ja funcionen al Pau Vila i al camp de futbol

Societat

Gairebé 200 particulars s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a Parets des del 2021
Gairebé 200 particulars s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a Parets des del 2021 | Aj. Parets

La ciutadania de Parets cada cop aposta més per les plaques fotovoltaiques. Així ho demostra el fet que en els darrers dos anys han estat gairebé dos centenars de ciutadans els que s'hi han instal·lat aquests panells que comporten un gran estalvi energètic i una gran reducció de les emissions de CO2.

Concretament, van ser 55 els particulars paretans –6 eren edificis industrials– els que van apostar per l'energia solar el 2021, mentre que la xifra del 2022 va ser de 141 –18 en indústries–.

Cal destacar que les ordenances fiscals del municipi contemplen un estalvi per als veïns del 50% de l'IBI durant els primers 5 anys des de la instal·lació dels panells; i del 10% durant els primers tres anys per a les indústries.

Tres punts de fotovoltaica en edificis municipals

El govern paretà, a més, també reforça la seva aposta per les energies renovables i dimarts feia un acte als panells fotovoltaics ubicats al sostre de l'Escola Pau Vila. Des del maig, l'Ajuntament compta amb aquestes plaques, que serveix per reduir les factures d'electricitat de l'escola, i que va tenir un cost d'uns 59.000 euros.

El mes de gener del 2021, el consistori també hi va instal·lar panells al camp de futbol municipal. En aquest cas, l'estalvi energètic afecta tant a les mateixes instal·lacions esportives, com a l'edifici de l'Ajuntament i les dependències municipals de Territori. La inversió en aquest cas va ser d'uns 51.000 euros.

"L'equip govern aposta seriosament per les energies renovables", segons apuntava en la roda de premsa la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Rosa Martí, qui anunciava que el tercer punt on s'instal·laran panells serà a l'Escola Pompeu Fabra.

Per a l'execució dels tres projectes, Parets ha rebut diversos ajuts econòmics. D'una banda, la Diputació de Barcelona ha assumit el cost de les tres redaccions i hi ha aportat 50.000 euros; i l'Institut Català d'Energia (ICAEN) n'ha aportat 18.000.

Edicions locals