La rehabilitació de la teulada de la masia de Can Cot, encara sense data

Després de tres anys des que s'anunciés l'actuació per evitar que hi entri la pluja, el projecte no s'ha fet ni està previst a curt termini

Societat

| S.C.

Fa gairebé tres anys que el govern local ha expressat la voluntat de rehabilitar la teulada de la masia de Can Cot. Amb tot, encara ni s'han fet les obres, ni estan calendaritzades.

L'abril del 2020 es presentava la memòria del projecte de consolidació de la masia de Can Cot i de l'edificació annexa, al polígon industrial Sector Zeta. L'objectiu principal de tot plegat era rehabilitar-hi la teulada perquè no hi entri aigua quan plou, i consolidar-ne l'estructura. Malgrat la urgència per executar l'obra que expressava el govern –aleshores format per Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República–, aviat farà tres anys que el treball està redactat, i, a hores d'ara, encara no té una data fixada per portar-se a terme. De fet, la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, apuntava aleshores: "Ens veiem obligats a fer una actuació urgent de la coberta de la teulada, per protegir-la i perquè no s'ensorri".

El primer govern del present mandat volia que les obres engeguessin a finals del 2020, però tot plegat es va haver d'ajornar perquè l'adjudicatària hi va renunciar. El 2021 el govern –ja format per PSC i Sumem– novament anunciava la voluntat de tirar-ho endavant, però tampoc ha reeixit.

Aquesta masia, que s'hauria construït durant la Baixa Edat Mitjana i que va estar habitada com a mínim des del segle XVI, resta des de fa anys amb una teulada esquerdada on "hi plou a dins", com expressava la regidora d'Urbanisme Rosa Martí el 2020.

Per a Martí, la de Can Cot es tracta d'una actuació "necessària". Tot i això, de cara als pressupostos municipals del 2023, que estan "quasi tancats", segons l'edil, encara no tenen decidit si s'hi contemplarà la rehabilitació de la teulada. Amb tot, Martí afegeix que, en cas que Can Cot no formi part del pressupost, això no impedeix totalment que es pugui fer l'obra enguany, ja que podria assumir-se amb alguna modificació de crèdit si escau.

Edicions locals