Paco Heredia: 'M'inquieta aquella sensació que Parets és avorrit i que no hi ha res. Doncs fes coses!'

El guitarrista paretà Paco Heredia ha encapçalat un documental que dona a conèixer alguns grans artistes paretans

Societat

Paco Heredia, caminant pel passeig fluvial del Tenes, en una de les imatges d''El Trayecto'
Paco Heredia, caminant pel passeig fluvial del Tenes, en una de les imatges d''El Trayecto'

"No el miris al mòbil, posa-te'l en una pantalla gran", recomana el paretà Paco Heredia sobre el documental El Trayecto, que va presentar al desembre. I, efectivament, val la pena fer-li cas.

Amb unes imatges ben cuidades, el músic Paco Heredia fa de fil conductor d'aquest treball cinematogràfic en el qual amb uns pocs exemples queda palesa la gran riquesa d'artistes locals amb què compta Parets del Vallès.

Els músics Ernesto Briceño i Jordi Azagra, la dramaturga Queralt Riera, la ballarina Katia López i l'artista visual Iris Paris són els participants d'aquest treball amb el qual l'espectador coneixerà quatre pinzellades de la trajectòria de cadascun d'ells –inclosa la del mateix Paco Heredia–. Amb tot, Heredia assegura no sentir-se'n protagonista, sinó el conductor.

L'objectiu de tot plegat era "donar a conèixer altres artistes de Parets a través de mi", explica Heredia, sobre aquest documental que forma part de la campanya de promoció turística del municipi anomenada Enamora’t de Parets, i que impulsa l'Ajuntament.

El Paco Heredia n'ha estat el codirector i guionista i, alhora, tampoc hi ha mancat el seu toc musical. La guitarra que acompanya l'espectador al llarg de la projecció és evidentment també empesa per Heredia.

El 16 de desembre va tenir lloc a Can Rajoler la projecció i presentació del documental, que Heredia agraeix que va tenir "molta expectació al poble". Ara s'haurà de viure quin recorregut tindrà aquest Trayecto, però artistes paretans amb renom en trobaran fàcilment si s'opta per fer una segona part.

Nene Maya (baix), Ernesto Briceño (violí), Paco Heredia (guitarra) i David Domínguez (percussió) han posat la nota musical al documental

Una ciutat dormitori?

A més de visibilitzar personatges culturals rellevants del poble, El Trayecto i el mateix Paco Heredia pretenen desmuntar algunes idees preconcebudes. "M'inquieta aquella sensació que Parets és molt avorrit, no hi ha res, és una ciutat dormitori... Doncs fes coses!", diu Heredia, qui creu que Parets pot esdevenir un "referent turístic cultural".

En aquest sentit, encomana els ciutadans de Parets "a què ens ho creguem, no anem capcots i sortim de l'immobilisme".

Amb tot, Heredia sí que considera que el poble està mancat d'un "lloc referencial cultural, un punt de trobada" com ho havia estat anys enrere el pub El Cargol Pelut. "No tenim una tradició de trobada per poder convergir idees culturals, artístiques i fins i tot polítiques", conclou.

Edicions locals