Queixes veïnals al síndic de greuges per molèsties dels sorolls de la Corefo

L'empresa assegura que el veïnat va rebutjar la proposta de posar-hi un mur

Societat

Imatge cedida pels veïns, en què es veu la poca distància que hi ha entre la pista i la tanca de les terrasses dels baixos
Imatge cedida pels veïns, en què es veu la poca distància que hi ha entre la pista i la tanca de les terrasses dels baixos

Un grup de veïns del carrer Prat de la Riba ha presentat una queixa al síndic de greuges perquè actuï d'una vegada per totes per acabar amb les molèsties dels sorolls que les pistes de pàdel de la Corefo els provoquen.

Que les molèsties existeixen, no hi ha cap dubte. Ho admeten els afectats i també la mateixa Corefo. I en el fet que s'hi ha de posar solució, també hi coincideixen.

Ara bé, els motius que aquest problema no s'hagi resolt després de tants anys varien. D'una banda, la Corefo assegura que cap al 2017 van fer un estudi que afirmava que "la solució per eliminar el problema acústic era posar-hi un mur", segons apunten des de l'empresa. Ara bé, la Corefo també afegeix que aleshores l'Ajuntament paretà es va reunir amb el veïnat i aquests haurien dit que no a la proposta del mur.

Tanmateix, per part del grup de veïns que ara s'han adreçat al síndic –i que alhora afirmen que han adreçat més d'una trentena d'instàncies a l'Ajuntament per tractar la qüestió– apunten que no volen un mur opac, però que hi compleixin la normativa acústica.

En tot cas, segons informen veïns afectats, l'Ajuntament ja els ha convocat per a una reunió per al dia 25 de gener, en la qual també hi serien presents membres de Corefo per buscar com resoldre el conflicte.

Edicions locals