La 25a desfilada infernal i la 15a trobada de gegants, actes principals

Les entitats culturals del poble tornaran a ser el pal de paller de la gresca hivernal de Parets del Vallès

Cultura

La 25a desfilada infernal i la 15a trobada de gegants, actes principals
La 25a desfilada infernal i la 15a trobada de gegants, actes principals | Silvia Ferran / Aj. Parets

Dissabte 21 a partir de les 11 h amb el toc de campanes i tronada d’inici de festa arrencarà oficialment la festa major d'hivern de Parets 2023. Tot i que els primers actes arrenquen aquest divendres 13 i la caminada de Parets contra el càncer del 5 de febrer serà la darrera activitat del programa, els plats forts arribaran entre els dies 20 i 23 de gener.

Les entitats en tornaran a ser clares protagonistes, i els Diables –conjuntament amb la Parròquia de Sant Esteve– faran sonar la Teresina, l’Eulàlia, la Rosalia i la Maria, les quatre campanes de l’Església, per fer-ne el tret de sortida. Tot plegat anirà seguit de l'entrada a la plaça de la Vila de les figures de Parets a càrrec de la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets, i del pilar dels Manyacs a partir de les 11.20 h.

Els Diables de Parets estaran aquell dissabte clarament al focus d'atenció. També al matí, però a l'aparcament de la Linera, faran la plantada de la 6a trobada de bestiari, amb colles convidades de Sitges, Calafell, Sant Antoni de Vilamajor, Montcada i Reixac, Gavà, Montmeló. Pel que fa al vessant local, hi seran El Bitru i el Llucifer –dels Gegants–, així com La Bèstia, El Rusti i La Pedra –dels Diables–. A les 12.30 h en faran la inauguració, amb un petit lluïment de les bèsties participants. La trobada de bestiari comptarà també amb una tabalada (17 h) del carrer Major a l'aparcament de la Linera; el correfoc de bèsties i la 25a Desfilada Infernal (19 h), del carrer Ponent també fins a la Linera; i l'espectacle Històries de bèsties (20.30 h).

Un diumenge geganter

Dissabte els geganters passaran al primer pla, amb la 15a trobada i plantada de gegants. A les 11 h arrencarà la cercavila de gegants, que sortirà del poliesportiu Joaquim Rodríguez i que recorrerà els carrers del Barri Antic fins a la plaça de la Vila. Allà, cap al migdia, a les 13.30 h, hi faran els balls geganters per cloure la jornada.

Edicions locals