Unes Medalles de la Vila de Parets amb 'emoció, orgull i tristor'

Sergi Mingote i Txusa Mulà, a títol pòstum, i Diables i Freudenberg rebien divendres el reconeixement institucional

Societat

Unes Medalles de la Vila de Parets amb 'emoció, orgull i tristor'
Unes Medalles de la Vila de Parets amb 'emoció, orgull i tristor' | Foto de família dels guardonats amb representants del consistori

L’Ajuntament de Parets del Vallès lliurava divendres les Medalles de la Vila 2022, otorgades a títol pòstum a Sergi Mingote i Txusa Mulà, i a Diables Parets i l'empresa Freudenberg. Es tracta de quatre reconeixements que van ser consensuats per totes les forces polítiques amb representació al consistori.

La cerimònia institucional, que coincidia amb la Festa Major d’Hivern. Els reconeixements es van fer a Sergi Mingote i Txusa Mulà, a títol pòstum, a l’entitat Diables Parets i a l’empresa Freudenberg. Els candidats van ser escollits per representar els valors del municipi i van ser consensuats per totes les forces polítiques.

La medalla per a l'alpinista i exalcalde Mingote la va recollir la seva vídua, Míriam Roset, qui destacava “l’emoció, orgull i tristor” del moment i assenyalava que “les medalles que s’han atorgat tenen un nexe en comú: l’estima i la implicació amb Parets”.

Pel que fa a la fotografia i membre de l’Associació Fotogràfica Parets Txusa Mulà, va ser la seva filla, la dramaturga Queralt Riera, qui en recollia el guardó: “Aquest consens unànime de l’Ajuntament per concedir la Medalla a la meva mare ens ha fet molta il·lusió”, assegurava Riera.

Per part de Diables Parets, el president Óscar Pesquer agraïa la medalla apuntant: “Tot el que fem és gràcies a la implicació de la colla i l’ambició de totes les persones que formem part de la colla”.

Per últim, quant a l'empresa alemanya amb seu a Parets desde fa més de 50 anys i que està construint una nova fàbrica de components d’automoció pel 2023, el conseller de la companyia a l'Estat, Jaume Cané destacava: “Nosaltres som una empresa que volem ser bons veïns i pensem que en el fons el que vol dir la Medalla de la Vila és que som bons veïns”.

L’Ajuntament va proposar en consens unànime a Sergi Mingote per la seva destacada tasca com a alpinista i com a exalcalde del municipi i, la Txusa Mulà,. A Diables Parets per la seva feina i col·laboració amb les activitats del poble. I finalment, es va atorgar la distinció a l’empresa Freudenberg, amb més de 50 anys a Parets, per la seva implicació social amb el municipi i la seva aposta recent per Parets amb una nova fàbrica sostenible de components d’automoció pel 2023, a més, del fet que la companyia té la seu d’Espanya a la vila des de 1968 i compta amb una plantilla de prop de 600 persones.

"El Sergi Mingote era un superheroi"

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va entregar dues de les Medalles de la Vila, les corresponents a l’entitat Diables Parets i a Sergi Mingote, i va destacar de Diables Parets “la seva predisposició per a participar en tots aquells actes que se’ls proposa però també la gran tasca de difusió de la cultura local”. De Mingote explicava que “la seva passió, entusiasme i optimisme s’encomanaven, i tenir-lo al costat era tenir una dosi d’energia extra increïble. Ell va ser un superheroi per a la seva filla, família, dona, amics i per a tots nosaltres”.

La vicealcaldessa de Parets, Casandra Garcia, va entregar les Medalles de la Vila restants, a Freudenberg i a la família de la Txusa Mulà, i va apuntar: “Si parlem d'implicació, de compromís i de sinergies a Parets, hem de parlar de l'empresa Freudenberg”. També va parlar de Txusa Mulà, a qui va definir com “una dona en majúscules, una dona feminista i reivindicativa, valenta, lluitadora, generosa i intel·ligent, però també compromesa i solidària”.

Edicions locals