Més d'una vuitantena de sancions a conductors de patinets elèctrics a Parets

La policia local també va interposar el 2022 quatre denúncies per conduir patinets elèctrics sota els efectes de substàncies psicotròpiques

Societat

La Policia Local de Parets del Vallès ha tancat el 2022 amb 85 denúncies per infraccions de l’ordenança municipal de mobilitat i circulació relacionades amb Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Durant el 2022, el cos policial també ha interposat quatre denúncies per conduir patinets elèctrics sota els efectes de substàncies psicotròpiques.

L'actual ordenança municipal de mobilitat i circulació de Parets, que ordena i regula els diferents modes de mobilitat com els usos dels patinets elèctrics i de la resta de VMP, va entrar en vigor el 22 de novembre de 2021. Durant el mes de desembre, l’Ajuntament i la Policia Local van engegar una campanya informativa al municipi, amb repartiments de típics a la ciutadania i xerrades als centres educatius sobre la nova ordenança i les normes l’ús dels VMP.

En aquest sentit, no va ser fins a mitjans de gener de 2022 quan la Policia Local va començar a aplicar i sancionar d'acord amb l’ordenança municipal de mobilitat i circulació. "Un dels objectius principals de la nova regulació de mobilitat i circulació va ser el de garantir la convivència i pacificació de vianants i els vehicles a la via pública, en resposta a la proliferació dels VMP a l’espai públic", explica l'Ajuntament.

Edicions locals