Carme Pera, Anna Maria Calvo i Marta Garcia, guanyadores del concurs de la mongeta paretana

Gran protagonisme per a la mongeta paretana en una festa major d'hivern que va tornar a transportar el barri antic a l'edat mitjana

Cultura

Carme Pera, Anna Maria Calvo i Marta Garcia, guanyadores del concurs de la mongeta paretana
Carme Pera, Anna Maria Calvo i Marta Garcia, guanyadores del concurs de la mongeta paretana | Silvia Ferran / Aj. Parets

Parets del Vallès va acollir el primer Concurs de cuina de la mongeta paretana el 21 de gener, en el marc de la XXV Calçotada popular de la Festa Major d’Hivern, al Casal de Cultura Can Butjosa.

Les guanyadores del concurs van ser Carme Pera, que es va endur el 1r premi amb el plat Crépinet de mongeta paretana; Anna Maria Calvo que es van endur el 2n premi amb el plat Mongetes amb bacallà; i el 3r premi va ser per Marta Garcia, autora del plat Peus de porc amb mongetes.

L'objectiu principal del concurs era difondre la mongeta paretana a través de l'elaboració de plats que els participants van cuinar a casa seva i van portar al Casal de Cultura Can Butjosa per a participar en el concurs i per difondre’n les receptes. A més, durant la calçotada també es va incloure una degustació de la mongeta paretana per a tots els assistents.

El jurat del concurs va estar integrat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la regidora de Comerç, O'hara Valdivia, i la cuinera professional Rosa Parera, de Can Parera.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destacava el fet d'haver "recuperat el cultiu de la mongeta paretana" i animava "tothom a participar en la propera edició del concurs, ja que la mongeta paretana té un sabor diferent de les mongetes del ganxet, és una mongeta terrosa que es fa arran de terra i que agafa el gust de la terra".

Per la seva banda, la regidora Comerç, O'hara Valdivia, remarcava que en el marc de la Setmana de la mongeta paretana van "proposar fer el primer concurs de cuina utilitzant aquest producte, on l’acollida a la proposta va ser espectacular".

Un poble medieval per festa d'hivern

El cap de setmana passat se celebrava el plat fort de la festa major d'hivern de Parets, que novament va tornar a transformar el barri antic en un poble medieval. Al llarg dels dies festius, s'hi va poder gaudir d'actes ben destacats com el Canta Parets!, el concert de versions d’Hotel Cochambre, la sessió musical del discjòquei paretà Alan Jiménez Dj Alan, o la Fira medieval, entre altres. Diables i geganters també van tornar a ser alguns dels principals protagonistes als carrers i places paretanes.

Dissabte, a la Fira Medieval de Parets | Laura Carrillo

 

Edicions locals