El Departament d'Educació estudia suprimir un grup de P-3 de Parets per la davallada de la natalitat

L'Ajuntament de Parets sol·licita endarrerir el tancament d'una línia de P-3 al curs 2024-25

Societat

Parets del Vallès podria perdre un grup de P-3 per al curs 2023-2024. El Departament d'Educació està estudiant la supressió d'una classe, a causa de la baixada de la natalitat al municipi.

En aquest sentit, la Generalitat informa que està negociant amb l'Ajuntament de Parets aquesta situació i que no s'ha decidit quina escola patiria la supressió d'aquesta classe, en cas que finalment s'hagi de reduir l'oferta.

Davant d'això, el consistori paretà explica que la seva proposta consistiria a "endarrerir el tancament de les línies de les escoles públiques al curs 2024-25, on sí que hi ha un decreixement important de la natalitat". L'Ajuntament apunta que encara no ha rebut resposta del Departament, però que ha demanat una reunió urgent amb el planificador i el director de serveis territorials perquè es tingui en compte la proposta del govern local.

Per la seva banda, Ara Parets ERC mostra preocupació perquè la possible reducció d'una línia de P-3 sigui al Lluís Piquer, malgrat que el Departament d'Educació assenyala al SomParets que no ha decidit on es repercutiria aquesta supressió. El partit republicà vol que "durant el període de preinscripcions els dos centres ofereixin dos grups de P-3 i que sigui a partir de la demanda dels pares i mares quan es prengui la decisió de si cal reduir alguna línia".

Alhora, recorda "el compromís de la Generalitat de mantenir sempre una doble línia al Lluís Piquer per haver assumit la complexitat d’una aula SIEI (Suport intensiu escolarització inclusiva) i perquè haurà d’acollir en el futur el nou institut escola".

Edicions locals